Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 24 - A templomajtó is nyitva volt az ambrózfalvi gyermeknapon

evél&levél

A templomajtó is nyitva volt az ambrózfalvi gyermeknapon

Ambrózfalván közösen rendezték meg a gyermeknapot az iskolások és a hittanosok, de a helyiek mellett részt vettek rajta a környező települések (Pitvaros, Csanádalberti) hittanos gyermekei is. Volt focibajnokság, tűzoltó-bemutató, kézműves-foglalkozás, sőt a délelőtt folyamán olyan akadályverseny is, amelynek tartalmi részében bibliai tárgyú, illetőleg hittanórán tanult ismeretekre alapozott villámkérdésekkel kellett megbirkózniuk az apróságoknak. Étkezésről szülők és szponzorok gondoskodtak, akik minden gyermeket édességgel jutalmaztak.

A templom ajtaja egész idő alatt nyitva volt. Ebéd után a résztvevők itt gyülekeztek össze közös énektanulásra, majd a hittanosok tanévzáró ifjúsági istentisztelet keretében adtak hálát az elmúlt tanévért.

A szalonnasütéssel zárult gyermeknapot Mészáros András, az Ambrózfalvi Általános Iskola tanítója és Csonka Zsuzsanna lelkész közösen szervezte, de köszönet illet minden – az előkészítésben, lebonyolításban részt vállaló – szülőt és pedagógust is.

Hodák Györgyné óvónő