Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 27 - „Nyuszis” süti

Kultúrkörök

Szeretetvendégségre…

„Nyuszis” süti

Hozzávalók: 1 csomag szalalkáli, 2 evőkanál tej, 3 tojás, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg Rama margarin, 1 citrom leve (vagy 2 evőkanál citromlé), 60-70 dkg liszt (amenynyit felvesz).

Elkészítés: A szalalkálit 2 evőkanálnyi forró tejben megfuttatjuk. (Vigyázat! Nagyon hamar kifut!) Majd hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, és a tésztát jól kidolgozzuk. Kb. 3 milliméteresre nyújtjuk, és tésztaszaggatóval formákra szaggatjuk. Díszíthetjük mogyoróval, cukrozott dióval, franciadrazséval stb. A kikent tepsiben ne tegyük a kiszaggatott darabokat túl szorosan egymás mellé, mert a sülő tészta kissé meg fog dagadni.