Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 30 - Ezúttal panzióban evangélizáltak

Keresztutak

Ezúttal panzióban evangélizáltak

Ágfalván már megint elszabadultak a fiatalok! Ezt gondolhatták, akik július 15-én délután a kritikus órákban elhaladtak az ágfalvi panzió előtt.

Az Ifjúság határok nélkül elnevezésű program 2005-ben indult útjára, hogy találkozóhelyévé legyen két ország és két evangélikus gyülekezet fiataljainak. A loipersbachi (Ausztria) és az ágfalvi gyerekek közül az idén – egyházunk ifjúsági osztályának támogatásával – összesen ötvenhárman töltötték együtt az időt.

A játék, sport, kézműveskedés és strandolás (bár az idő nem nagyon kedvezett e programnak) mellett ismét a bizonyságtétel került a középpontba. A gyerekek német nyelven tanulták meg azt a bibliai gyermekmusicalt, amelyet két német evangélikus lelkész – Alexander Lombardi és Gregor Breier – írt és hangszerelt Jósiás király története alapján; a darabot Jakob Kruse és e sorok írója tanította be. A tavalyi loipersbachi „kocsmai evangélizációt” így most is megismételték, és az ágfalvi lakosokat is megörvendeztették a zenés színdarab előadásával. A darabnak a panzió adott helyet; a templomi padsorokban – sajnos – soha nem látott tömeg hallgatta végig a gyerekek harsogó énekét és színjátékát. Így, játékos formában hirdették a program résztvevői az evangéliumot szülőknek és barátoknak: nem kényszeredetten, nem szégyenlősen, hanem bátran és lelkesen.

Talán példát vehetnénk róluk mi, felnőttek is…

Sághy Balázs