Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 30 - Jöttem, láttam - maradnék

Keresztutak

Jöttem, láttam - maradnék

Mi ragadhatta meg az embert egy villámlátogatás alkalmával a Csillagponton? Már a személyes meghívólevél is kedves és értékelendő gesztus volt, amely az újdonsült evangélikus ifjúsági referenst, aki még sosem kapott ilyet, igen meghatotta.

Tartalmas és komoly lelki programok, áhítatok, kiscsoportos és fórumbeszélgetések várták a feltöltődni vágyókat. A délre beálló negyvenkét fokos hőségben aztán az El Mondo kávéház tűnt a fiatalok egyik kedvenc helyszínének, ahol folyamatosan rendkívül jó zenék szóltak (külön e célra válogatták össze a retro- és mai számokat). Jeges szörp és medence adott enyhet az itt hűsölőknek, jókedvű, fiatalos hangulatot kölcsönözve a fesztiválnak.

A krónikás Csillagpontos táskáját vállára véve nekiindult felfedezni a találkozó színhelyéül szolgáló kempinget. Megcsodálta és kipróbálta az ötletes mászófalat, a gyermekeknek berendezett, varázslatosan hívogató Tündérkertet, valamint sétálhatott és nézelődhetett a Lehetőségek piacának standjai között. Ha megszomjazott, szolgálatkész református ifjak behűtött ásványvízzel kedveskedtek neki. Találkozhatott a református ifjúság határon innen és túlról érkezett különböző csoportjaival, és sok kedves ismerősre lelhetett köztük. Rajtuk kívül örömmel köszönthetett néhány evangélikus teológus résztvevőt, illetve az Ökumenikus Ifjúsági Iroda munkatársait, akik a Közös Pont Missziót népszerűsítették.

Július 19-én, csütörtökön a kisszínpadon a Megacsend lépett fel, amelynek vannak evangélikus tagjai is. A zenekar versfeldolgozásokat és saját verseket játszik komolyan-könnyeden.

A Sárospatakon tett látogatás találkozásokban, zenében, mondanivalóban gazdag, mosolyra derítő élmény marad, melyre az egyszeri villámlátogató szívesen gondol majd vissza.

Frenyó Anna