Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 32 - Szigorú öltözködési szabályok II. János Pál szülőházában

Keresztutak

Szigorú öltözködési szabályok II. János Pál szülőházában

Többé nem lehet a hasat fedetlenül hagyó pólóban és miniszoknyában bebocsátást nyerni a néhai II. János Pál pápa szülőházába; a szabályok betartására apácák ügyelnek.

A II. János Pál pápa lengyelországi szülőházából múzeummá alakított épület a nazarénus apácák felügyelete alatt áll, akik elérkezettnek látták az időt az öltözködési szabályok szigorítására – jelentette a PAP lengyel hírügynökség július végén.

A tiltott ruhák listájára kerültek a hasat szabadon hagyó vagy túl mélyen dekoltált topok, a sortok és a miniszoknyák is. Akik kíváncsiak a pápa bölcsőjére, vagy a 2005-ben elhunyt egyházfő fiatalkorából származó családi fotókat akarnak látni, azoknak a kötelezően előírt nemezpapucs viselése mellett most már az öltözékükre is gondosan figyelniük kell.

Az életbe lépett szabályok több látogatót is meglepetésként értek; sokan rögtönözve próbálták átalakítani aznapi viseletüket, de voltak olyanok is, akik más zarándokoktól kölcsönkért ruhadarabokkal igyekeztek eltakarni kifogásolt „meztelenségüket”.

MTI