Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 33 - Országunk titkos ereje

Keresztutak

Országunk titkos ereje

Kiállítás a Szent István-bazilikában

Országunk titkos ereje – 100 művész, 100 év címmel kiállítás nyílik augusztus 19-én a budapesti Szent István-bazilika altemplomában – közölték a szervezők az MTI-vel. A Molnár-C. Pál Baráti Kör hetedik kiállításán az egyházművészeti alkotások mellett a művészek szemével láthatók a magyar történelem és kultúra emlékezetes pillanatai és nagy alakjai.

„A tárlat egyben művészgenerációkat kapcsol össze a klasszikus 20. századi nagy mesterektől a végzős főiskolásokig, ezzel is kiemelve a művészi hagyatékgondozásnak és az értékek átörökítésének a jelentőségét” – olvasható a közleményben.

A Művészeti labirintus alcímmel jelölt kiállításon többek között Aba-Novák Vilmos, Artner Margit, Barcsay Jenő, Berki Viola, Gross Arnold, Kernstok Károly, Körösfői-Kriesch Aladár, Mácsai István, Molnár-C. Pál, Pátzay Pál, Rippl-Rónai József, Ruzicskay György, Stróbl Alajos, Szabó Vladimir, Szinyei Merse Pál és Szőnyi István alkotása látható.

A bemutatót Tóth Antal művészettörténész, a Molnár-C. Pál Baráti Kör titkára rendezi. A kiállítás fővédnöke Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek és Mádl Ferenc volt köztársasági elnök.

A tárlatot az ICNE (International Congress for the New Evangelisation) Budapest 2007 kongresszus alkalmából rendezik meg. A műveket október 14-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Szent István-bazilika altemplomában.

MTI