Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 36 - Angyalok énekelnek

Kultúrkörök

Angyalok énekelnek

Az Angels (azaz „angyalok”) egy keresztény énekegyüttes. Gyakori vendégei művelődési házaknak, ifjúsági találkozóknak és csendesnapoknak. A három lány – Maros Eszter, Pócsiné Maros Zsu és Varga Éva – így vall magáról:

– 1997-ben ismerkedtünk meg a Magyar Continental Singersben. Egy évvel később együtt utaztunk a vonaton, és énekelni kezdtünk. Egy pillanatig sem volt kérdés, ki milyen szólamot énekel. Akkor éreztük, hogy ez a fajta egymásra hangoltság olyan ajándék, amely nem tőlünk van.

Úgy gondoltuk, szerzünk egy kis meglepetést a következő évi Continental-csoportnak. Elkezdtünk dalokat válogatni, szövegeket írni. Az volt a célunk, hogy azokat a nem keresztény dalokat, amelyek megérintettek bennünket, továbbadjuk, de keresztény szöveggel. Számos keresztény előadótól is fordítottunk, például Avalontól, Steven Curtis Chapmantől, Rebecca St. Jamestől. Azonban hiányzott még valami. Szükségünk volt egy névre. Hisszük, hogy Isten helyezte a szívünkre az Angels nevet. Többek között azért, mert a Bibliában Isten az angyalokat mindig olyankor használta, amikor üzenetet akart eljuttatni az emberekhez. Mi ilyen angyalok szeretnénk lenni. Akik viszik Isten üzenetét a zenén, az éneklésen keresztül.

  1. óta többször volt lehetőségünk fellépni és elmondani, mi mit tapasztaltunk meg eddig Istenből, hogyan ismerjük őt, és próbáljuk átadni, hogy ő mit gondol rólunk, emberekről, a teremtményeiről.

K. L.