Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 37 - Hóba tévedt zarándokok

Keresztutak

Hóba tévedt zarándokok

Eltévedt egy Ausztriában praktizáló magyar orvos és három gyermeke a derékig érő hóban, miközben a híres búcsújáróhely, a stájerországi Mariazell felé igyekeztek, hogy odaérjenek XVI. Benedek pápa múlt szombati zarándoklatára. Szerencséjükre az alpesi mentők még időben megtalálták őket.

A negyvenöt éves apa és a három, tizenegy és huszonegy év közötti gyerek csütörtök hajnalban kerekedett fel a mürztali Mitterdorfból. A Hohen Veitsch nyugati oldalában azonban a hatvan centiméter magas hóban letértek a hegyi ösvényről, és végképp elveszítették az irányt. A náluk lévő mobiltelefonnal azonban sikerült kapcsolatba lépniük az anyával, aki gépkocsival ment az előre megbeszélt szálláshelyre. Miután beesteledett, és a többiek még mindig nem érkeztek meg, az asszony értesítette a rendőrséget.

A hegyi mentők végül is késő éjszaka, 23 óra körül, 1400 méteres magasságban találták meg a családot. Az eltévedtek kimerültek voltak, és vacogtak a hidegtől, de más bajuk nem esett.

Az apa közölte, hogy nem adják fel, pénteken folytatni kívánják a zarándokutat Mariazellbe. A hegyi mentők vezetője erre megjegyezte, hogy „egy ilyen nap és éjszaka után azért nem árt, ha elmondanak három Miatyánkot…”

MTI