Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 46 - Egykori diákok nevét kapják az osztálytermek

Kultúrkörök

Egykori diákok nevét kapják az osztálytermek

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium vezetői elhatározták, hogy az intézmény híressé vált egykori diákjairól neveznek el egy-egy tantermet. Az első névadás idén november 6-án történt, a magyar tudomány ünnepe keretében; a terem ezentúl Lotz Jánosnak, a világhírű nyelvészprofesszornak a nevét viseli.

Az egykori bonyhádi diákra többféleképpen is emlékeztek ezen a napon: Lotz-emléktáblát avattak az iskolában, és díjazták a professzor életét bemutató filmet készítő diákokat. A negyvenperces alkotást levetítették a gimnázium 9. osztályosainak, majd a diákok szövegértési tesztet töltöttek ki; a legjobb eredményt elérők jutalmat kaptak.

Az immár Lotz nevét viselő teremben a nyelvész életéről összeállított tablót lepleztek le az anyanyelvi szakkör tagjai, majd a magyar tudomány ünnepe alkalmából diákelőadásokra került sor.

– mr –

Regionális hozzárendelés: Bonyhádi Pet?fi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú M?vészeti Iskola