Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 01 - A Bibliából kiindulva…

Kultúrkörök

A Bibliából kiindulva…

Igazi irodalmi csemegével lepte meg hallgatóit az Evangélikus Missziói Központ a múlt év decemberének végén: megjelentették Babits Mihály Jónás könyve című versét cédén és kazettán. Az azonos című, 1938-ban megjelent elbeszélő költeménynek a bibliai Jónás könyve az alapja. A csaknem félórás hanganyag Bánffy György Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész előadásában hallható.

„A hit hallásból van…” névvel indult sorozatban jelent meg 2007 végén – a néhai egyházvezető halálának harmincadik évfordulójára emlékezve – az Útravaló – Ordass Lajos püspök áhítatai című hanganyag. Ordass Lajos (1901–1978) saját áhítatoskönyvéből mondta magnóra közel ötven évvel ezelőtt az immár cédén és kazettán egyaránt kapható tíz rövid elmélkedést. A püspök az egyházi esztendő minden napjára írt egy-egy reggeli lelki útravalót; ezekben bibliai versek alapján beszélget Urával, hogy erőt merítsen a nap küzdelmeihez. A közel húszperces hanganyag az eredeti felvételek technikailag javított változata.

A kiadványok megrendelhetők az Evangélikus Missziói Központ címén: 1656 Budapest, Pf. 22. (telefon: 1/400-3057). A cédék ára darabonként 1400 Ft, a kazettáké 1000 Ft.