Kultúrkörök
Sörkorcsolya
Elkészítés: a langyos tejbe beletesszük a kockacukrot, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt. Miután felfutott, a sóval összekevert liszthez öntjük. Az egészet összegyúrjuk, de nem kell jól kidolgozni. A tésztát a kilisztezett kelesztőtálban hagyjuk, a tetejét leöntjük az étolajjal. A kezünkkel elsimítjuk, majd letakarva fél órát pihentetjük.
Beolajozott deszkán négy cipóra osztjuk a tésztát, és mindegyiket egymás után 3-4 milliméter vastagságban kerekre nyújtjuk. Az így kapott kerek formákat nyolc egyenlő körcikkre vágjuk. Mindegyikre teszünk a sajtból és az apróra vágott gépsonkából, majd a körcikk széles része felől a csúcsa felé haladva felgöngyöljük. Az így kapott kifliformákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük hézagosan, mert sülés közben még kelni fog a tészta. 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül negyed óra alatt rózsaszínűre sütjük.