| Evangélikus Egyház
 - Online újságok
 - Evangélikus Élet
 - Archívum
 - 2008
 - 03
 - Sörkorcsolya Kultúrkörök 
   Hozzászólás a cikkhez
 Sörkorcsolya 
 
                                      Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, csipetnyi só, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 db kockacukor, 3 evőkanál étolaj. A töltelékhez: 1 doboz fűszerezett sajt, 2 szelet gépsonka. Elkészítés: a langyos tejbe beletesszük a kockacukrot, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt. Miután felfutott, a sóval összekevert liszthez öntjük. Az egészet összegyúrjuk, de nem kell jól kidolgozni. A tésztát a kilisztezett kelesztőtálban hagyjuk, a tetejét leöntjük az étolajjal. A kezünkkel elsimítjuk, majd letakarva fél órát pihentetjük. Beolajozott deszkán négy cipóra osztjuk a tésztát, és mindegyiket egymás után 3-4 milliméter vastagságban kerekre nyújtjuk. Az így kapott kerek formákat nyolc egyenlő körcikkre vágjuk. Mindegyikre teszünk a sajtból és az apróra vágott gépsonkából, majd a körcikk széles része felől a csúcsa felé haladva felgöngyöljük. Az így kapott kifliformákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük hézagosan, mert sülés közben még kelni fog a tészta. 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül negyed óra alatt rózsaszínűre sütjük. 
 ::Nyomtatható változat::
 |