Evangélikus Egyház
- Online újságok
- Evangélikus Élet
- Archívum
- 2008
- 03
- Sörkorcsolya
Kultúrkörök
Hozzászólás a cikkhez
Sörkorcsolya
Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, csipetnyi só, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 db kockacukor, 3 evőkanál étolaj. A töltelékhez: 1 doboz fűszerezett sajt, 2 szelet gépsonka.
Elkészítés: a langyos tejbe beletesszük a kockacukrot, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt. Miután felfutott, a sóval összekevert liszthez öntjük. Az egészet összegyúrjuk, de nem kell jól kidolgozni. A tésztát a kilisztezett kelesztőtálban hagyjuk, a tetejét leöntjük az étolajjal. A kezünkkel elsimítjuk, majd letakarva fél órát pihentetjük.
Beolajozott deszkán négy cipóra osztjuk a tésztát, és mindegyiket egymás után 3-4 milliméter vastagságban kerekre nyújtjuk. Az így kapott kerek formákat nyolc egyenlő körcikkre vágjuk. Mindegyikre teszünk a sajtból és az apróra vágott gépsonkából, majd a körcikk széles része felől a csúcsa felé haladva felgöngyöljük. Az így kapott kifliformákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük hézagosan, mert sülés közben még kelni fog a tészta. 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül negyed óra alatt rózsaszínűre sütjük.
::Nyomtatható változat::
|