Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 04 - Megyei és országos tanulmányi versenyek Bonyhádon

Egyházunk egy-két hete

Megyei és országos tanulmányi versenyek Bonyhádon

A Tolna Megyei Pedagógiai Intézet őszi megszűnése után a megyében a budapesti székhelyű Okker Pedagógiai Szolgáltató Intézet vette át a pedagógiai szolgáltatásokat.

Az intézet a Tolna megyében esedékes országos versenyek szervezésével a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumot bízta meg. Ez azt jelenti, hogy évente huszonöt-harminc, általában az Oktatási és Kulturális Minisztérium által támogatott országos versenyt szerveznek majd Bonyhádon az általános és középiskolások számára. Ezenkívül megyei versenyeket is rendeznek a gimnáziumban, sőt olyan – szintén megyei – versenyekről szóló információknak is helyet adnak az intézmény honlapján, amelyeket nem ott bonyolítanak le.

Lenczné Vrbovszki Judittól, a bonyhádi gimnázium kollégiumi nevelőjétől, Tolna megyei versenyszervezőtől megtudtuk: legnehezebb feladatuk a kapcsolatépítés volt. Mivel az utóbbi időben az általános iskolák közül több megszűnt, a középiskolák átalakultak, új vezetőket neveztek ki, a versenyszervezőknek új e-mail címeket és telefonszámokat kellett összegyűjteniük. Mára sikerrel teljesítették ezt a feladatot, és a napokban már el is kezdődnek a tudáspróbák.

Lenczné elmondta továbbá: a versenyszervezés költségvetése három forrásból áll össze. Az Okker Pedagógiai Szolgáltató Intézet anyagi támogatást nyújt, a gimnázium biztosítja az infrastruktúrát, a Tolna Megyei Közoktatás-fejlesztési Közalapítványtól pedig pályázaton egymillió-százötvenezer forintot nyertek. Az utóbbinak köszönhetően az idén nem kérnek nevezési díjat a megyei versenyekre.

má-ré

Regionális hozzárendelés: Bonyhádi Pet?fi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú M?vészeti Iskola