Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 04 - A Biblia mint GPS

Keresztény szemmel

A Biblia mint GPS

Egy családi áhítat alkalmával fiunk mondta el az alábbi történetet. Üzleti útja alkalmával – az Egyesült Államokban – lehetősége volt rá, hogy váratlanul meglátogassa testvérét, aki körülbelül ötórányi autóútra lakott szálláshelyétől. A bérelt autóhoz navigációs rendszer (GPS) is tartozott, amelybe beprogramozta úti célját, majd elindult a gyönyörű hegyekkel és erdőkkel körülvett kisvárosba.

Már három órája vezetett egy hatalmas nemzeti park területén, amikor észrevette, hogy elfogyott az üzemanyag az autó tankjából. Az úton nemhogy benzinkúttal, de egy lélekkel sem találkozott a több száz mérföld alatt. Ráadásul az aszfaltút véget ért, és csak egy keskeny földút vezetett tovább. A GPS mégis arra irányította. Akkor végigfutott az agyában, hogy nincs értelme visszafordulni, de az utat folytatni is értelmetlennek tűnt. A telefonja nem működött. Ekkor rövid időre kétségbeesés és félelem kerítette hatalmába, majd imádkozni kezdett, rábízta magát Istenre, és továbbhajtott a földúton.

Talán kétszáz métert haladt, amikor az út véget ért, és az autó jelezte, hogy megérkezett. Célba ért. Alig hitt a szemének, amikor megpillantotta testvérének a házát néhány méterre a kocsitól. Ha néhány perccel korábban megtorpan, és feladja hitét, másfelé hajt, talán az életébe került volna.

Amikor ezt az esetet döbbenten végighallgattam, megértettem, mi a lényege ennek a csodálatos kis szerkezetnek. Elvezet a célba. Csak rá kell bízni magunkat.

Az életünk GPS-e a Biblia. Elvezet minket Istenhez.

Kovács Zoltánné, Lujzi