Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 04 - Ízelítő: a Szélrózsa motorja

On-line plusz

Ízelítő: a Szélrózsa motorja

Amikor ezt a cikket írom, éppen 367 ismerőse van a Szélrózsa találkozó nevű felhasználónak az IWIW-en, a legnépszerűbb magyarországi internetes közösségi portálon. Az elmúlt egy hét alatt – amióta az IWIW-en megjelent a július 16. és 20. között Kőszegen töltendő napokat jelképező kis kék-lila-narancssárga-sárga ikon – ennyi ember jelezte már egy kattintással, hogy szeretne azok között lenni, akik közvetlenül értesülnek a fesztivál szervezésének alakulásáról.

Kicsit bajban vagyok, amikor olvasóinkat ebben a pici sarokban próbálom a Szélrózsáról tájékoztatni, hiszen bárhonnan indulok is, jóval több bemutatni való szervező és program van, mint amennyi a fesztiválig hátralévő huszonhat (a cikk megjelenésekor már csak huszonöt) hét alatt idefér. Hadd biztassam ezért kedves olvasóinkat és ismerőseiket, rokonaikat, akik számára vonzó lehet ez az ifjúsági találkozó, hogy olvassák rendszeresen a blogot (azaz a Szélrózsa internetes naplóját), mely naponta frissülő hírekkel a http://www.szelrozsatalalkozo.hu/ címen található!

Az EvÉlet ezen hasábjain ízelítőt kaphatnak, egy-egy morzsát a nagy egészből. Két héttel ezelőtti számunkban a Szélrózsa szervezői magjának, a „Tízeknek” az „atyjával”, Smidéliusz Gáborral találkozhattak, aki a rendezvényig hátralévő hat hónapra nézvést remélte, hogy sokan tartják majd a Szélrózsát édesgyermeküknek. Most ismét egy Tízek-taggal találkozhatnak, egy olyan emberrel, akit méltán nevezhetünk a Szélrózsa motorjának – ő Marton Tamás.

Marton Tamás – főállásban a Magyarországi Keresztyén Ifjúsági Egyesület (KIE) titkára, emellett pedig a Sóvárnak, vagyis az egyesület balatongyöröki Gyermek- és Ifjúsági, Oktatási és Szabadidős Központjának a vezetője – rengeteget tett az ifjúsági munkáért a legkülönfélébb területeken. Elsőként – és a legkitartóbban – dolgozott az egyház adminisztratív központjában az országos szintű ifjúsági élet szervezőjeként, szívét-lelkét kitette és kiteszi a KIE-ért, a Szélrózsa történetében pedig egyszer szobrot kell állítani neki. Ő az, aki állandóan noszogatja a többieket, hogy haladjanak a feladataikkal, akinek állandóan a következő lépésen pörög az agya, aki azonnal válaszol az e-mailekre, aki nem alszik nyugodtan, ha nem tudja rendben a szervezés dolgait, aki fáradhatatlan „munkás”… Egyszóval: ő az a motor, aki segít, hogy ne lankadjanak el a munkatársak.

Frenyó Anna