Kultúrkörök
SZERETETVENDÉGSÉGRE…
Vendégváró
Hozzávalók a mézes lapokhoz: 50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 7 dkg zsír, 2 egész tojás, 5 kanál tej, 3 kanál méz, 1 kiskanál szódabikarbóna, rum. A piskótához: 30 dkg liszt, 30 dkg cukor, 8 tojás, 16 kanál langyos víz, 1 kanál étolaj, 1 csomag sütőpor. A krémhez: 2 kocka Rama margarin, 50 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 egész tojás, 7 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor. A díszítéshez: csokoládé.
A mézes lapok elkészítéséhez alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat – a rum kivételével. A tésztából három lapot nyújtunk, majd sütés után, még forrón megkenjük őket rummal.
A piskótát a szokásos módon készítjük el. Ha kihűlt, kettévágjuk.
A krémhez a tejből és a pudingporból sűrű pépet főzünk. Amíg hűl, a margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, a porcukorral és a tojással. Végül a pudingos krémet is hozzáadjuk.
Összeállítás: egy mézes lapot megkenünk krémmel, ráhelyezzük az egyik piskótalapot, és azt is megkenjük krémmel. Ezután ismét egy mézes lap következik, majd az egész műveletsort megismételjük. A legfelső mézes lap tetejét csokoládéval vonjuk be.