Kultúrkörök
Csokoládé krémtorta
FOTÓ: BODA ZSUZSA |
A tészta elkészítéséhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a vízzel. Hozzákeverjük a kakaót, a lisztet és a sütõport, majd a legvégén a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kizsírozott, lisztezett tortaformába öntjük, és 160 Celsius-fokon körülbelül 25 perc alatt megsütjük.
A krém elkészítéséhez simára keverjük az egész tojásokat, a porcukrot és a neszkávét a vízzel, majd belereszeljük az étcsokoládét. Az egészet gõz felett kevergetve simára fõzzük, kevergetve kihûtjük. Egy másik edényben habosra keverjük a margarint, amelyet azután a csokimasszához keverünk és kevés sütõrummal ízesítünk. A kihûlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, illetve kívülrõl is megkenjük vele.