Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 44 - Szõlõs kuglóf

Kultúrkörök

SZERETETVENDÉGSÉGRE…

Szõlõs kuglóf

FOTÓ: BODA ZSUZSA
Hozzávalók: 25 dkg Rama margarin, 40 dkg liszt, 4 csapott teáskanál sütõpor, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojás, 2 evõkanál folyékony méz, 1,5 dl fehér szõlõlé, 1 nagyobb fürt szõlõ.

Elkészítés: a kétféle cukrot jól összekeverjük a tojássárgákkal, a margarinnal és a mézzel. Hozzákeverjük a lisztet, a sütõport és a szõlõlét. Hozzáadjuk a kemény habbá vert fehérjéket, majd a legvégén beleforgatjuk a megmosott, lecsöpögtetett és félbevágott szõlõszemeket. Az így elkészített tésztát huszonöt centiméter átmérõjû, kikent, kilisztezett kuglófformába öntjük, majd 160 Celsiusfokra elõmelegített sütõben körülbelül ötven perc alatt megsütjük.