Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 45 - Guruló könyvesbolt

Evangélikusok

PÉLDÁS ÖSSZEFOGÁS

Guruló könyvesbolt

FOTÓ: PETRI GÁBOR
Hogyan terjesztheti a Magyarországi Evangélikus Egyház Luther Kiadója saját köteteit hatékonyabban, miként juttathat el több könyvet a „belsõ” piacnak tekinthetõ gyülekezetekbe? Bár a fejlesztési tervek között szerepel a belsõ, egyházi terjesztés hatékonyságának növelése, s a kiadó vezetõségének több ötlete is van arra, hogy hosszabb távon miként lehetne ezt elérni, az utóbbi hetekben egy egészen sajátos, a maga nemében egyedülálló kezdeményezés is létrejött, amely ugyancsak ezt a célt próbálja szolgálni.

A Déli Egyházkerület által támogatott, illetve munkatársai által szerkesztett kötetek terjesztése kapcsán merült fel az ötlet Gáncs Péter püspökben, hogy a kerület kössön bizományosi szerzõdést a Luther Kiadóval abból a célból, hogy a déli vonatkozású kiadványokon kívül – a kerületi, egyházmegyei és gyülekezeti alkalmakon – a kiadó egyéb, népszerû könyveit is árulja, méghozzá 15 százalékos kedvezménnyel.

A püspöki autóban szállított könyvek árusítására eddig mindössze három alkalmon került sor, de az eredmény minden várakozást felülmúlt: Kendeh K. Péter igazgató tájékoztatása alapján egy lelkészi munkaközösségi ülésen, egy pedagógus- csendesnapon és egy gyülekezeti hálaadáson közel kétszázezer forint értékben sikerült értékesíteni a Luther Kiadó könyveit – jelentõs mértékben erõsítve ezzel a belsõ iratterjesztési hálózat hatékonyságát.

A püspöki autó guruló könyvesboltja tovább járja az egyházkerület alkalmait… Csak így tovább!

– tri –