Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 45 - Mennyei harmónia

Egyházunk egy-két hete

Mennyei harmónia

Kórustalálkozó Ikladon

FOTÓ: MENCZER PÉTER
A hagyományokhoz híven a reformáció ünnepét megelõzõ vasárnapon gyûltek össze ismét az Észak-Pest és Nógrád megyei énekkarok, hogy – az éneklés öröméért és Isten dicsõségére – bemutassák egymásnak új darabjaikat. Az idei évben Ikladon találkoztak a kórusok. A templom kissé szûkösnek bizonyult, de – a jelenlévõk nagy meglepetésére – a kétszázötven férõhelyen háromszázhuszan is elfértek.

Felkészültségüknek köszönhetõen az énekkarok jól szerepeltek két-két választott darabjukkal. A következõ települések kórusai vettek részt a találkozón: Acsa, Aszód, Domony, Egyházasdengeleg, Erdõkürt, Galgaguta, Iklad, Penc, Rád, Vác és Vanyarc, továbbá az aszódi evangélikus gimnázium énekkara és a Te Deum kamarakórus.

Az erdõkürtiek szolgálata után Sághy Balázs domonyi lelkész tartott áhítatot a mennyei harmóniáról és Isten dicséretérõl.

Az alkalom végén a résztvevõk elénekelték a közös darabot, melynek kottáját minden énekkar elõre megkapta. A hangversenyt követõ szeretetvendégségen – a hideg idõ feledtetése végett – mindenkit forró ikladi csipketeával kínáltak a szervezõk.

Babka Anna