Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 48 - Zabpelyhes tallér

Kultúrkörök

SZERETETVENDÉGSÉGRE…

Zabpelyhes tallér

FOTÓ: SZEVERÉNYI ÁGNES
Hozzávalók: 15 dkg puha vaj, 6 dkg barna cukor, 6 dkg kristálycukor, 1 tojás, 15 dkg zabpehely, 10 dkg finomliszt, 1 kávéskanál õrölt fahéj, ½ kávéskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 10 dkg apróra vágott tejcsokoládé.

Elkészítés: egy nagy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a feldarabolt csokoládét, a sót és a fahéjat. Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a kétféle cukorral és a tojással. Az így elkészített masszát összekeverjük a zabpelyhes alapanyagokkal.

A tésztából diónyi adagokat teszünk egymás mellé öt centiméteres távolságban a sütõpapírral bélelt tepsire, majd nedves ujjal kicsit ellapítjuk õket, és körülbelül 170 Celsius-fokra elõmelegített sütõben tíz-tizenkét perc alatt készre sütjük.