Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 14 - Meg­be­csült mun­ka­tár­sak

Egyházunk egy-két hete

Meg­be­csült mun­ka­tár­sak

Az Észa­ki Egy­ház­ke­rü­let el­nök­sé­ge a ha­gyo­má­nyok­hoz hí­ven ez év­ben is ta­lál­ko­zó­ra hív­ta a ko­ráb­ban a ke­rü­let­ben szol­gá­ló, va­la­mint a te­rü­le­tén élő nyug­dí­jas lel­ké­sze­ket.

Az egye­dül­ál­ló kez­de­mé­nye­zés min­den év­ben jó le­he­tő­ség ar­ra, hogy ki­fe­jez­ze azt a meg­be­csü­lést, amely a nyug­dí­jas lel­ké­sze­ket öve­zi. Igaz, ez „a meg­be­csü­lés el­ső­sor­ban Is­ten­től jön, mert az Atya meg­be­csü­li szol­ga­tár­sa­it” – hang­zott el a már­ci­us 25-i ren­dez­vény nyi­tó­áhí­ta­tá­ban. Dr. Fa­bi­ny Ta­más, az Észa­ki Egy­ház­ke­rü­let püs­pö­ke Pál apos­tol éle­té­ről és szol­gá­la­tá­ról tar­tott elő­adá­sá­ban a meg­je­len­tek fel­is­mer­het­ték a több év­ti­ze­des lel­ké­szi szol­gá­lat örö­me­it, ki­hí­vá­sa­it.

Az elő­adás után Ben­czúr Lász­ló egy­ház­ke­rü­le­ti fel­ügye­lő kö­szön­töt­te az egy­be­gyűl­te­ket, be­szá­molt a zsi­nat és az egy­ház­ke­rü­let mun­ká­já­ról, il­let­ve az ak­tu­á­lis kér­dé­sek­ről. A ta­lál­ko­zót kö­tet­len esz­me­cse­re, sze­mé­lyes be­szá­mo­ló zár­ta.