Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 23 - Ne­héz­sé­gek és re­mény­sé­gek

Keresztutak

Ne­héz­sé­gek és re­mény­sé­gek

A Ma­gyar Öku­me­ni­kus Se­gély­szer­ve­zet idei – sor­rend­ben 19. – köz­gyű­lé­sét má­jus 27-én dél­után tar­tot­ták a szol­gá­lat Gras­sal­ko­vich ut­cai szék­há­zá­ban.

A gyű­lé­sen az el­múlt év köz­hasz­nú­sá­gi je­len­té­sét és az idei ter­ve­ket Le­hel Lász­ló igaz­ga­tó is­mer­tet­te. Töb­bek kö­zött szólt ar­ról, hogy új iro­da­ház épí­té­sé­nek le­he­tő­sé­ge kör­vo­na­la­zó­dik Bu­da­fo­kon, va­la­mint em­lé­kez­te­tett rá, hogy – a töb­bi se­gély­szer­ve­zet­től el­té­rő­en – ők nem ré­sze­sül­nek ál­la­mi tá­mo­ga­tás­ban, ez azon­ban re­mény­sé­gük sze­rint a jö­vő­ben meg­vál­to­zik. Szük­sé­ges­nek lát­ják azt is, hogy a jö­vő­ben ne­vet vál­toz­tas­sa­nak és új lo­gó­val je­len­je­nek meg.

Sze­me­rei Zol­tán, a fel­ügye­lő­bi­zott­ság tag­ja pénz­ügyi be­szá­mo­ló­já­ban el­mond­ta, hogy a ci­vil szer­ve­ze­tek te­vé­keny­sé­gét ne­he­zí­tő kor­mány­za­ti in­téz­ke­dé­sek, va­la­mint az évek óta csök­ke­nő tá­mo­ga­tá­sok mi­att az idei költ­ség-elő­irány­za­tuk­ban öt szá­za­lék for­rás­hi­ánnyal szá­mol­nak. Ezt vagy a re­mélt ál­la­mi tá­mo­ga­tás­ból, vagy meg­ta­ka­rí­tás­ból fogják pó­tol­ni.

Vé­gül dr. Bölcs­kei Gusz­táv le­ve­ze­tő el­nök kö­szö­ne­tet mon­dott min­den mun­ka­társ­nak és a tá­mo­ga­tók­nak, akik le­he­tő­vé tet­ték, hogy a hu­ma­ni­tá­ri­us mun­ká­ban vi­lág­vi­szony­lat­ban is elő­ke­lő he­lyet fog­lal­jon el ha­zánk öku­me­ni­kus – pro­tes­táns és or­to­dox egy­há­zak ál­tal ala­pí­tott és fenn­tar­tott – sze­re­tet­szol­gá­la­ta.

M. Gy.