Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 30 - Tá­vo­zik a fa­so­ri gim­ná­zi­um igaz­ga­tó­ja

Egyházunk egy-két hete

Tá­vo­zik a fa­so­ri gim­ná­zi­um igaz­ga­tó­ja

Mint a múlt hét kö­ze­pén a Ma­gyar Táv­ira­ti Iro­da is hí­rül ad­ta, a Bu­da­pest-Fa­so­ri Evan­gé­li­kus Gim­ná­zi­um élé­ről tá­vo­zik Ódor Lász­ló; a kö­zös meg­egye­zés fel­té­te­le­it rög­zí­tő do­ku­men­tu­mot – a Ma­gyar­or­szá­gi Evan­gé­li­kus Egy­ház (MEE) Or­szá­gos Pres­bi­té­ri­u­má­nak meg­ha­tal­ma­zá­sa alap­ján – jú­li­us 16-án dél­ben ír­ta alá Ká­kay Ist­ván, az MEE or­szá­gos iro­da­igaz­ga­tó­ja és Ódor Lász­ló, a gim­ná­zi­um igaz­ga­tó­ja.

Ká­kay Ist­ván az MTI-nek el­mond­ta: az el­múlt idő­szak­ban szá­mos né­zet­el­té­rés ne­he­zí­tet­te az együtt­mű­kö­dést az MEE ve­ze­tő­sé­ge és Ódor Lász­ló kö­zött, „az or­szá­gos pres­bi­té­ri­um ezért dön­tött – komp­ro­misszu­mos meg­ol­dás­ként – az igaz­ga­tó­tól va­ló meg­vá­lás mel­lett”. Ódor Lász­ló jog­vi­szo­nya ok­tó­ber 31-én szű­nik meg.

Az or­szá­gos iro­da­igaz­ga­tó köz­lé­se sze­rint a gim­ná­zi­um mű­kö­dé­sé­nek za­var­ta­lan­sá­gát biz­to­sí­tan­dó az evan­gé­li­kus egy­ház fenn­tar­tói tes­tü­le­te, az or­szá­gos pres­bi­té­ri­um (OP) ál­tal ki­ne­ve­zett egy­há­zi biz­tos – dr. Roncz Bé­la, az Evan­gé­li­kus Egy­ház Aszó­di Pe­tő­fi Gim­ná­zi­u­ma, Szak­kép­ző Is­ko­lá­ja és Kol­lé­gi­u­ma igaz­ga­tó­ja – ve­szi át a fő­vá­ro­si gim­ná­zi­um ügye­i­nek in­té­zé­sét. (A fa­so­ri fej­le­mé­nyek rész­le­tes is­mer­te­té­sé­vel mi is meg kí­ván­juk vár­ni a nyi­tó tan­tes­tü­le­ti ülés au­gusz­tus 24-i idő­pont­ját.)

EvÉ­let-in­fó