Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 30 - Fú­vós­tá­bor és ko­rál­cé­dé

Kultúrkörök

Fú­vós­tá­bor és ko­rál­cé­dé

Ti­zen­he­te­dik al­ka­lom­mal ren­dez­ték meg az or­szá­gos evan­gé­li­kus fú­vós­tá­bort jú­li­us 2–12. kö­zött a Tol­na me­gyei Kis­má­nyo­kon. A tíz­na­pos prog­ram ke­re­té­ben a Bu­da­pest­ről, az Al­föld­ről, Za­la és Ba­ra­nya me­gyé­ből, il­let­ve Bony­hád­ról ér­ke­zett har­minc fi­a­tal réz- és fa­fú­vós egy­ház­ze­nét ta­nult, né­mi könnyű­ze­né­vel szí­ne­sít­ve.

Jo­hann At­ti­la fú­vós­ta­nár el­mond­ta, hogy ge­ne­rá­ció­vál­tás van ép­pen, hi­szen az ed­di­gi ki­csik má­ra fel­nőt­tek, most már ők kép­vi­se­lik a hú­zó­erőt. A tá­bo­ro­zók fel­lép­tek Bony­há­don, az or­szá­gos fo­tó­tá­bor meg­nyi­tó­ján, il­let­ve Mucs­fán és Kis­má­nyo­kon is­ten­tisz­te­le­ten. Bony­hád-Ma­jo­son nyol­ca­dik al­ka­lom­mal ren­dez­tek egy­ház­ze­nei kon­cer­tet, me­lyen min­den tá­bor­la­kó köz­re­mű­kö­dött. A kö­zel két­órás temp­lo­mi prog­ram ke­re­té­ben Ma­kán Har­gi­ta lel­kész meg­ke­resz­tel­te az egyik tá­bor­la­kót, Lu­kács Ger­gelyt.

A tá­bor­la­kók az el­múlt ti­zen­hét év alatt két­szer je­len­tet­tek meg evan­gé­li­kus fú­vós­ze­nei ki­ad­ványt, és ha­ma­ro­san meg­je­le­nik leg­újabb CD-jük, me­lyen a bony­há­di Győr­ffy Ist­ván ko­rál­fel­dol­go­zá­sai lesz­nek hall­ha­tók.