Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 33 - Egy füst alatt es­ket és ke­resz­tel az ang­li­kán egy­ház

Keresztutak

Egy füst alatt es­ket és ke­resz­tel az ang­li­kán egy­ház

„Ket­tő az egy­ben szol­gál­ta­tást” ve­ze­tett be az an­gol egy­ház: há­za­so­dó hí­ve­i­nek fel­kí­nál­ja, hogy egy­út­tal gyer­me­ke­i­ket megke­resz­te­li. A szo­kat­lan lé­pés­re a va­ló élet vet­te rá az ang­li­ká­no­kat. A fel­mé­ré­sek ugyan­is azt mu­tat­ják, hogy a brit gye­re­kek negy­ven­négy szá­za­lé­ká­nak ha­ja­don az édes­any­ja.

Az ang­li­kán egy­ház ti­zen­hat­ezer pa­ró­ki­á­ra jut­tat­ta el új út­mu­ta­tá­sát, amely­ben az es­kü­vők és ke­resz­te­lők, il­let­ve szü­le­té­si há­la­adá­sok együt­tes meg­tar­tá­sá­ra biz­tat. A klé­rus egy ré­sze öröm­mel fo­gad­ta az aján­lást, ám olya­nok is akad­nak, akik sze­rint a kez­de­mé­nye­zés alá­ás­sa a há­zas­ság szent­sé­gé­ről szó­ló egy­há­zi ta­ní­tást.

Az egy­ház ál­lás­fog­la­lá­sa sze­rint a vál­toz­ta­tás csu­pán egy meg­lé­vő igény­re adott vá­lasz, s et­től még to­vább­ra is azt hir­de­tik, hogy a sze­xu­á­lis élet a há­zas­sá­gon be­lül he­lyén­va­ló.

MTI