Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 33 - Ru­mos kis­ege­rek

Kultúrkörök

Szeretetvendégségre

Ru­mos kis­ege­rek

Hoz­zá­va­lók: 45 dkg liszt, 10 dkg Rama mar­ga­rin, 6 dkg kris­tály­cu­kor, 3 to­jás­sár­gá­ja, 5 dl tej, 5 dkg élesz­tő, 5 cl rum, egy csi­pet­nyi só

El­ké­szí­tés: Az élesz­tőt cuk­ros, lan­gyos tej­ben meg­fut­tat­juk. A kész ko­vászt össze­ke­ver­jük a töb­bi hoz­zá­va­ló­val, és annyi lan­gyos tejet adunk hoz­zá, hogy a tész­ta a gyú­rás so­rán el­vál­jon az edény fa­lá­tól. Meg­ke­leszt­jük, majd nyúj­tó­desz­kán ujj­nyi vas­tag­ra ki­nyújt­juk. Kis­mé­re­tű tész­ta­szag­ga­tó­val ap­ró ko­ron­go­kat vá­gunk, s fel­for­ró­sí­tott olaj­ban ki­süt­jük. Íz­lés sze­rint por­cu­kor­ral vagy cso­ki­ön­tet­tel tá­lal­juk.