Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 42 - Erős to­rony az Úr ne­ve…

Egyházunk egy-két hete

Erős to­rony az Úr ne­ve…

Kér­dést in­té­zett a gyü­le­ke­zet­hez Gáncs Pé­ter püs­pök azon a múlt szom­ba­ti ün­ne­pi is­ten­tisz­te­le­ten, ame­lyen a hi­da­si evan­gé­li­ku­sok temp­lo­muk fel­újí­tott tor­nyá­ért ad­tak há­lát Is­ten­nek.

Va­jon misszi­o­nál­hat-e a temp­lom­to­rony? – hang­zott a kér­dés. A püs­pök ige­hir­de­té­sé­ben igen­lő vá­laszt adott, de ar­ra is fel­hív­ta a fi­gyel­met, hogy nem a to­rony új, va­kí­tó fe­hér szí­ne és mél­tó­ság­tel­jes fe­ke­te bá­do­go­zá­sa az iga­zán fon­tos, ez nem te­rel­he­ti el a fi­gyel­met a lé­nyeg­ről, a Szent­lé­lek Úr­is­ten mun­ká­já­ról és a gyü­le­ke­zet misszi­ói el­kö­te­le­zett­sé­gé­ről, Krisz­tus-kö­ve­tő éle­té­ről.

A tör­té­ne­lem fo­lya­mán több meg­pró­bál­ta­tást is át­élt ki­csiny, Ba­ra­nya me­gyei gyü­le­ke­zet az ok­tó­ber 10-i is­ten­tisz­te­le­ten a Sza­bó Vil­mos Bé­la es­pe­res ál­tal mon­dott imád­sá­gá­ban is gon­dolt az ün­nep előtt kór­ház­ba ke­rült gond­no­ká­ra, azt kö­ve­tő­en pe­dig a köz­gyű­lés ke­re­té­ben So­mogy­vá­ri Im­re fel­ügye­lőn ke­resz­tül öröm­mel kö­szön­te meg mind­azok se­gít­sé­gét és mun­ká­ját, akik hoz­zá­já­rul­tak a to­rony meg­szé­pü­lé­sé­hez.

Ara­di And­rás