Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 10 - Orosházi ráhangolódás a szarvasi Szélrózsára

A hét témája

Orosházi ráhangolódás a szarvasi Szélrózsára

Ha pá­ros év, ak­kor Szél­ró­zsa – ezt egy­há­zunk­ban már min­den­ki tud­ja. De az, hogy két „ren­des” ta­lál­ko­zó kö­zött két ki­sebb­re is sor ke­rül­jön, még új­don­ság­nak szá­mít. Ta­valy feb­ru­ár vé­gén Bu­da­pes­ten még a 7. or­szá­gos evan­gé­li­kus if­jú­sá­gi ta­lál­ko­zó­ra „néz­tek vissza” a részt­ve­vők, és a kő­sze­gi em­lé­ke­ket idéz­ték fel. Az el­múlt szom­ba­ton meg­ren­de­zett oros­há­zi al­ka­lom már elő­re te­kin­tett, és a nyá­ri szar­va­si Szél­ró­zsá­ra hí­vo­gat­ták egy­mást a fi­a­ta­lok.

A Fél­úton cí­met vi­se­lő elő­ta­lál­ko­zó több mint há­rom­száz részt­ve­vő­jét Gáncs Pé­ter, a Dé­li Egy­ház­ke­rü­let püs­pö­ke kö­szön­töt­te, em­lé­kez­tet­ve őket ar­ra, hogy Is­ten – Jé­zus­ban – meg­mu­tat­ja az utat, és min­dig ad úti­tár­sa­kat is. Pél­dá­ul úgy, aho­gyan Fü­löp sze­mé­lyé­ben az eti­óp kincs­tár­nok­nak is adott (lásd Ap­Csel 8,26–39). Ez az új­szö­vet­sé­gi tör­té­net állt ugyan­is a ta­lál­ko­zó kö­zép­pont­já­ban: a dél­előt­ti mű­hely­mun­ká­kon is rész­ben ezt ele­mez­ték a részt­ve­vők, és De­ák Lász­ló oros­há­zi igaz­ga­tó lel­kész is er­ről a tex­tus­ról pré­di­kált az es­ti is­ten­tisz­te­le­ten.

A kis­cso­por­tos fog­lal­ko­zá­sok és a zá­ró­al­ka­lom kö­zött el­telt idő­ben pél­dá­ul a Lát­ha­tat­lan Szín­ház Ke­zek cí­mű „elő­adá­sán” vagy in­ter­ak­tív iro­da­lom­órán ve­het­tek részt a fi­a­ta­lok. A Szé­kács Jó­zsef ne­vét vi­se­lő evan­gé­li­kus ál­ta­lá­nos is­ko­la és gim­ná­zi­um dísz­ter­mé­ben a Szél­ró­zsa Band, a Me­zít­láb és az Im­ma­nu­el ze­ne­kar, va­la­mint a Csa­bai Szí­ni­stú­dió lé­pett szín­pad­ra.

V. J.