Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 10 - Orosháza, Szélrózsa

A hét témája

Orosháza, Szélrózsa

Ami­kor a fi­a­ta­lo­kat az oros­há­zi nap­ról kér­dez­tük, nem fe­lej­tet­tünk el afe­lől sem ér­dek­lőd­ni, hogy ta­lál­ko­zunk-e ve­lük nyá­ron is.

Tóth Cse­per­ke (Sop­ron)

Az or­szág leg­tá­vo­lab­bi pont­já­ról in­dul­va öt­száz ki­lo­mé­tert tet­tünk meg, hogy itt le­hes­sünk Oros­há­zán. El­ső Szél­ró­zsám a kő­sze­gi volt, ahol rög­tön szer­ve­ző­ként vet­tem részt, va­la­mint ze­ne­ka­runk­kal is fel­lép­tünk. Az idei év­re egy­elő­re nem kap­tunk fel­ké­rést, de részt­ve­vő­ként min­den­fé­le­kép­pen ott sze­ret­nék len­ni Szar­va­son. Két éve a bő­ség za­va­rá­val küz­döt­tem, több – szá­mom­ra ér­de­kes – prog­ram saj­nos egy idő­pont­ban zaj­lott.

Bo­hák Eve­lin és Jan­kov Má­ria (Oros­há­za)

Örü­lünk an­nak, hogy sa­ját is­ko­lánk­ban ren­dez­ték meg az elő­ta­lál­ko­zót. Még so­ha nem vol­tunk Szél­ró­zsán, de annyi­ra meg­fo­gott ben­nün­ket a han­gu­lat, hogy nem is kér­dés: ott le­szünk Szar­va­son. Kü­lö­nö­sen a reg­ge­li püs­pö­ki áhí­ta­ton kap­tunk ér­té­kes gon­do­la­to­kat.

Bonnyai Esz­ter (Bé­kés­csa­ba)

A nyá­ri ta­lál­ko­zók­hoz ha­son­ló­an a KIE-ká­vé­ház de­ko­rá­ci­ó­já­ért va­gyok fe­le­lős. Az egye­sü­let­ből tíz-ti­zen­öt fi­a­tal­lal ké­szü­lünk Szar­vas­ra is a jól meg­szo­kott KIE-han­gu­lat­tal, de az ap­ró meg­le­pe­té­sek­ről egy­elő­re nem be­szél­nék, az ma­rad­jon ti­tok. Fon­tos­nak tar­tom, hogy a fi­a­ta­los hang­nem el­le­né­re se ve­szít­sük szem elől a lé­nye­get: Jé­zus Krisz­tust. A Szél­ró­zsa cél­ja sem le­het más, mint a Meg­vál­tó fe­lé te­rel­ni a fi­a­ta­lo­kat.

Vin­c­ze Dé­lia (Oros­há­za)

Szél­ró­zsán még so­ha nem vol­tam, bár már sok po­zi­tív be­szá­mo­lót hal­lot­tam ró­la. Azt hi­szem, osz­tály­tár­sa­i­mat rá­be­szé­lem, hogy utaz­zunk el jú­li­us­ban Szar­vas­ra. Itt Oros­há­zán el­ső­sor­ban a kon­cer­tek és a mély be­szél­ge­té­sek fog­tak meg. Aján­lom a Szél­ró­zsát min­den fi­a­tal­nak, aki nor­má­lis kö­zös­sé­get ke­res.

– jenő –