Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 12 - Nyári diákegyetem – tavaszi könyvbemutató

Egyházunk egy-két hete

Nyári diákegyetem – tavaszi könyvbemutató

Ta­valy au­gusz­tus­ban – a ma­gyar nyelv éve al­kal­má­ból – nyá­ri di­ák­egye­tem meg­ren­de­zé­sé­vel adó­zott nagy hí­rű egy­ko­ri di­ák­ja, Lotz Já­nos nyel­vész em­lé­ké­nek a Bony­há­di Pe­tő­fi Sán­dor Evan­gé­li­kus Gim­ná­zi­um és Kol­lé­gi­um. Az ott el­hang­zott elő­adá­so­kat, va­la­mint a részt ve­vő di­á­kok írá­sa­it az in­téz­mény szak­ta­ná­ra, a Lotz Já­nos mun­kás­sá­gát szá­mos más mó­don is ápo­ló Lencz­né Vr­bovsz­ki Ju­dit szer­kesz­tet­te kö­tet­té.

A Bony­há­di Evan­gé­li­kus Fü­ze­tek har­ma­dik számaként meg­je­lent ki­ad­vány be­mu­ta­tó­já­ra már­ci­us 11-én a De­ák Té­ri Evan­gé­li­kus Gim­ná­zi­um dísz­te­rmé­ben ke­rült sor, így az ese­mény­re az or­szág tá­vo­lab­bi szeg­le­te­i­ből is el tud­tak jön­ni né­há­nyan a meg­hí­vot­tak kö­zül. Szá­muk­ra – a szer­kesz­tő (ké­pün­kön) kö­szön­tő­je után – dr. Si­mon­csics Pé­ter nyel­vész fed­te fel Lotz Já­nos ki­vé­te­les te­het­sé­gét, mint­egy ked­vet csi­nál­va az idén nyá­ron is­mét meg­ren­dez­ni ter­ve­zett di­ák­egye­tem­hez.

Az au­gusz­tus 2–8. kö­zött tar­tan­dó prog­ram­so­ro­zat fő­véd­nö­ki tisz­tét ezúttal is a Ma­gyar­or­szá­gi Evan­gé­li­kus Egy­ház or­szá­gos­fel­ügye­lő-he­lyet­te­se, Len­gyel An­na vál­lal­ta el.