Kultúrkörök
Szeretetvendégségre
Duna-hullám
Hozzávalók a tésztához: 37,5 dkg margarin, 25 dkg kristálycukor, 7 tojás, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2–3 evőkanál tej, 10 dkg durvára vágott dió vagy mandula, 2 evőkanál kakaópor, egy üveg magozott meggy.
Hozzávalók a krémhez: 15 dkg margarin, 4 evőkanál porcukor, 1 csomag „főzős” vaníliás pudingpor és a tasakján szereplő hozzávalók.
Hozzávalók a mázhoz: 10 dkg tortabevonó csokoládé, 1 evőkanál étolaj.
A tészta elkészítéséhez a margarint a cukorral és a tojásokkal gőz fölött jól kikeverjük, hogy a margarin ne legyen darabos. Az így kapott masszát a sütőporral, liszttel és a tejjel összekeverjük. A tésztát megfelezzük, és az egyik felébe a diót vagy a mandulát szórjuk, míg a másik felébe a kakaóport. Sütőpapírral kibélelt tepsibe először a sárga masszát öntjük, majd a tetejére a kakaósat. Az egészet elsimítjuk, és rászórjuk a meggyet. 160 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez először elkészítjük a pudingot a tasakon szereplő leírás szerint, majd hűlni hagyjuk. A margarint jól elkeverjük a porcukorral, és hozzákeverjük a kihűlt pudingot. Az így elkészült krémet egyenletesen a megsült tésztára kenjük.
A mázhoz a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk az étolajban, és hullámokat locsolunk vele a sütemény tetejére.