Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 20 - Arc­cal 2017 fe­lé

Egyházunk egy-két hete

Arc­cal 2017 fe­lé

Start­vo­na­lon a dön­tő év­ti­zed előtt cím­mel ke­rült sor az or­szá­gos evan­gé­li­kus lel­kész­kon­fe­ren­ci­á­ra má­jus 3. és 5. kö­zött Ba­la­ton­szár­szón, az Evan­gé­li­kus Kon­fe­ren­cia- és Misszi­ói Ott­hon­ban. A szer­ve­zők cél­ja az idei Me­lancht­hon-év­től a 2017-es re­for­má­ci­ói em­lék­évig tar­tó idő­szak szel­le­mi föl­tér­ké­pe­zé­se volt.

Szá­mos szub­jek­tív meg­kö­ze­lí­tés fo­gal­ma­zó­dott meg Me­lancht­hon­nal kap­cso­lat­ban, majd egy-egy elő­adó sa­ját szem­szö­gé­ből szólt a re­for­má­tor­ról: az író­é­ból Mik­lya Zsolt köl­tő, a ter­mé­szet­tu­dó­sé­ból He­te­si Zsolt fi­zi­kus, a teo­ló­gu­sé­ból pe­dig Kó­kai Nagy Vik­tor re­for­má­tus teo­ló­gi­ai ta­nár. Kor­re­fe­rá­tum­mal Fa­bi­ny Ta­más püs­pök szol­gált, aki­nek Me­lancht­hon­ról ké­szült film­jét is meg­te­kin­tet­ték a részt­ve­vők. Mol­nár Er­zsé­bet és Vá­ri Krisz­ti­na lel­ké­szek a ma­gyar­or­szá­gi fi­a­ta­lok ve­szé­lyez­te­tett­sé­gé­ről be­szél­tek.

Az össze­jö­ve­tel a test­vé­ri kö­zös­ség meg­élé­sé­re, el­csen­de­se­dés­re és kis­cso­por­tos be­szél­ge­tés­re is le­he­tő­sé­get kí­nált az or­szág min­den ré­szé­ből ér­ke­zett lel­ké­szek szá­má­ra.