Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 27 - Há­rom Mi­atyán­kot ér egy ká­vé Zág­ráb­ban

Kultúrkörök

Há­rom Mi­atyán­kot ér egy ká­vé Zág­ráb­ban

Imád­ság­gal fi­zet­het­nek ita­lu­kért a ven­dé­gek egy zág­rá­bi ká­vé­ház­ban.

A hor­vát fő­vá­ros tu­riz­mus­szö­vet­sé­ge hon­lap­ján ajánl­ja a vá­ros­ba lá­to­ga­tók­nak a Ja­run vá­ros­rész­ben lé­vő Jed­ro (Vi­tor­la) el­ne­ve­zé­sű ká­vé­há­zat, amely köz­vet­le­nül a Sve­ti Duh (Szent­lé­lek) plé­bá­ni­á­hoz tar­to­zó temp­lom mel­lett ta­lál­ha­tó. Itt egy ca­fe lat­te csu­pán há­rom Mi­atyánk­ba ke­rül, a kó­la vi­szont drá­gább: azért öt Üd­vöz ­légy, Má­ri­á­val kell „fi­zet­ni­ük” a szom­jas hí­vek­nek.

A Tpor­tal.hr in­ter­ne­tes lap sze­rint a ká­vé­ház öt­le­te pap­nö­ven­dé­kek­től szár­ma­zik, akik a szent­mi­se után sze­ret­tek vol­na egy ki­csit még együtt ma­rad­ni.

Az el­ső val­lá­sos hor­vát ká­vé­ház­ban – ahol az al­ko­hol és a ci­ga­ret­ta til­tott ter­mék – négy-öt ön­kén­tes pin­cér dol­go­zik, a hely üze­mel­te­té­sé­nek költ­sé­ge­it szpon­zo­rok és a plé­bá­nia áll­ja.

A ká­vé­zó csak va­sár­na­pon­ként, a szent­mi­se után 13 és 14 óra kö­zött fo­gad ven­dé­ge­ket, de az üze­mel­te­tők már a nyit­va­tar­tá­si idő ki­ter­jesz­té­sén gon­dol­kod­nak, ak­ko­ra az ér­dek­lő­dés. Az ere­de­ti hat he­lyett már har­minc asz­ta­lon szol­gál­nak fel, így hat­van–nyolc­van em­ber­nek jut hely.

MTI