Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 34 - Re­for­má­ció – öt­száz szó

Közlemények, nyilatkozatok

Re­for­má­ció – öt­száz szó

Nincs könnyű dol­gunk, ha nem mon­da­tok­ban, ha­nem sza­vak­ban kell gon­dol­kod­nunk. Ta­pasz­tal­tuk: egy üze­net ak­kor „ütős”, ha rö­vid és könnyen el­vi­he­tő, meg­je­gyez­he­tő – de na­gyon ne­héz meg­fo­gal­maz­ni az üze­ne­tet egy szó­ban, pár be­tű­ben.

A mi cé­lunk még­sem ke­ve­sebb. A ba­la­ton­bog­lá­ri evan­gé­li­kus gyü­le­ke­zet­ben 2017-re, a re­for­má­ció kez­de­té­nek öt­szá­za­dik év­for­du­ló­já­ra olyan köny­vet sze­ret­nénk ki­ad­ni, mely öt­száz szót tar­tal­maz. Szán­dé­kunk sze­rint olyan sza­va­kat gyűj­tünk össze, me­lyek ki­fe­je­zik, mit je­lent a mai ke­resz­tény em­ber szá­má­ra a re­for­má­ció. A sza­vak­hoz pár mon­da­tos ma­gya­rá­za­tot vá­runk.

Aki in­dít­ta­tást érez ar­ra, hogy ré­sze­se le­gyen en­nek a ki­ad­vány­nak, az a vá­lasz­tott szót és a hoz­zá­fű­zött né­hány ma­gya­rá­zó mon­da­tot az ist­van.czon­dor@lu­the­ran.hu e-mail cím­re vagy az aláb­bi pos­ta­cím­re küld­he­ti el: Ba­la­ton­bog­lár–Hács–So­mogy­vá­mo­si Tár­sult Evan­gé­li­kus Egy­ház­köz­ség, 8630 Ba­la­ton­bog­lár, Hét­ház u. 17.

Czön­dör Ist­ván gyü­le­ke­ze­ti mun­ka­társ