Archívum
Rovatoló
Keresés
Vonalvég
DH logo
Legfrissebb
Előfizetés
Egyházkerület
Evangélikus honlap

Rovatoló
Hírek - Lelki táplálék - Fáklyafény - Aktuális - Egyháztörténet - Iskoláink - Megkérdeztük - Könyvbemutató - Gyermekoldal - Versek - Egyéb - Visszhang - Pályázatok - Arcképcsarnok

Hírek
Egyházkerületünkben történt
Lelki táplálék
Igehirdetések, áhitatok, meditációk
Fáklyafény
"Szent igédnek fáklyafénye" - gondolatok az egyházi esztendő heti igéiről
Aktuális
Az eltelt hónap aktuális témája
Egyháztörténet
Válogatás egyházkerületünk múltjából
Iskoláink
Beszámolók oktatási intézményeink életéből
Megkérdeztük
Interjú érdekes emberekkel aktuális témákról
Könyvbemutató
Egyházkerületi és egyéb fontos kiadványok bemutatása
Gyermekoldal
Rejtvények, gyerekírások, gyerekrajzok
Versek
Irodalmi illusztrációk
Egyéb
Minden más
Visszhang
Szerkesztői üzenetek, levelek, reagálások
Pályázatok
Egyházkerületi pályázatok, díjak
Arcképcsarnok
Ismert lelkészek és nem-lelkészek
Evangélikus Egyház - Online újságok - Dunántúli Harangszó - Archívum - 2003 - 12 - Szerkesztői levél

Aktuális

Hozzászólás a cikkhez

Szerkesztői levél

Az Úr 2003. évének ádventjében szeretettel köszöntöm a tisztelt Olvasót. Bár a szerkesztő feladata elsősorban nem cikkírás, hanem a tartalom feletti felügyelet, mégis vannak időszakok, amikor elvárják tőle a megszólalást. Az év utolsó lapszámában így szeretném megköszönni Olvasóink hűségét és azokat a leveleket, telefonokat, visszajelzéseket, amelyekben lelkesítettek minket a folytatásra, ajánlották másoknak is az előfizetést. Reménységünk szerint a jövő esztendőben is havi rendszerességgel jelenhet meg egyházkerületünk kiadványa. Nagy öröm napról napra megtapasztalni, hogy egyre többen érzik magukénak a Dunántúli Harangszót.

Mint minden decemberben, úgy most is előfizetési csekket találhatnak az újságban. Ezen lehet elő- vagy éppen utólag befizetni a megrendelést. A jövő évben sem tervezünk áremelést, de azt köztudottá kell tenni, hogy a Dunántúli Harangszó minden munkatársa, cikkírói térítésmentesen végzik szolgálatukat. A lap a soproni Líceum kiadványaként adományokból tartja fenn magát, amely kizárólag a nyomdai és a terjesztési költségeket fedezi. Ezért kérünk mindenkit ? a lelkészi hivatalokat és tiszteletpéldánnyal rendelkező olvasóinkat is ?, hogy lehetőségük szerint támogassák a megjelenést, ezzel is biztosítva a lap jövőjét. Bár példányszám tekintetében a hazai sajtópiacon jelentéktelennek tűnhetünk, mégis fontosak vagyunk, mert értéket közvetítünk. Kovászként vagyunk jelen. Lutheránus egyházias tartalmat képviselünk, de igyekszünk a keresőkhöz is szólni. A jövőre nézve több tervünk is van, amellyel szeretnénk tartalmasabbá tenni a Dunántúli Harangszót. Közeljövőben megvalósuló terveinkről szeretnék most ízelítőt adni. Ma már természetes, sőt a túlélést is biztosítja, ha egy-egy sajtótermék nemcsak nyomtatásban jelenik meg, hanem az interneten is olvasható, sőt megszólaltatható. A Dunántúli Harangszó az egyházi lapok közül ? az elsők között ? már több mint fél évtizede jelen van a világhálón. Karácsonyi meglepetésként szeretnénk elindítani egyházkerületünk honlapját is, melynek szerves része lesz újságunk digitális megjelenése. Ettől kezdve ott az újság felülete is megújul, színessé válik. A modern technikának köszönhetően például néhány hírrel kapcsolatban hangképes beszámolót, riportokat, interjúkat is meghallgathatunk. Ízelítőül már ebben a lapban is olvasható a hírek végén egy internetcím, amelyen keresztül ? egyelőre ? a Kossuth Rádióban kéthetente hétfőn sugárzott Az evangélikus egyház félórája című műsorban elhangzott hanganyag hallgatható meg. Terveink szerint januári lapunkban részletesen bemutatjuk az elindított egyházkerületi honlapot. A karácsony előtti indulásról szóló hírt és annak pontos elérhetőséget egyházunk honlapján, a www.lutheran.hu címen fogjuk beharangozni. Érdemes ide is gyakran ellátogatni. A jövő esztendő az új istentiszteleti liturgiára való felkészülés éve is lesz. Újságunk lapjain keresztül is szeretnénk ehhez a felkészüléshez segítséget nyújtani. Adja Isten, hogy egyházkerületünk lapján, terveinken továbbra is az ő áldása nyugodjék.

És végezetül a szerkesztőség nevében is kívánok mindannyiuknak Istentől áldott, békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt.

Menyes Gyula

Regionális hozzárendelés: Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület


::Nyomtatható változat::

 

Keresztény honlapok

Evangélikus Egyház

Keresztény portál

Internetes lelkigondozás

Luther élete

   Legendák

   Luther kora

   Luther életrajza

   Barátai, bizalmasai

   Aktuális

Protestáns honlap

   Egyházak

   Intézmények

   Mérföldkövek

   Panteon

   Szellemi központok

   Művészetek

   Aktualitások


© Magyarországi Evangélikus Egyház,
Internet Munkacsoport, 2002.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster