Archívum
Rovatoló
Keresés
Vonalvég
DH logo
Legfrissebb
Előfizetés
Egyházkerület
Evangélikus honlap

Rovatoló
Hírek - Lelki táplálék - Fáklyafény - Aktuális - Egyháztörténet - Iskoláink - Megkérdeztük - Könyvbemutató - Gyermekoldal - Versek - Egyéb - Visszhang - Pályázatok - Arcképcsarnok

Hírek
Egyházkerületünkben történt
Lelki táplálék
Igehirdetések, áhitatok, meditációk
Fáklyafény
"Szent igédnek fáklyafénye" - gondolatok az egyházi esztendő heti igéiről
Aktuális
Az eltelt hónap aktuális témája
Egyháztörténet
Válogatás egyházkerületünk múltjából
Iskoláink
Beszámolók oktatási intézményeink életéből
Megkérdeztük
Interjú érdekes emberekkel aktuális témákról
Könyvbemutató
Egyházkerületi és egyéb fontos kiadványok bemutatása
Gyermekoldal
Rejtvények, gyerekírások, gyerekrajzok
Versek
Irodalmi illusztrációk
Egyéb
Minden más
Visszhang
Szerkesztői üzenetek, levelek, reagálások
Pályázatok
Egyházkerületi pályázatok, díjak
Arcképcsarnok
Ismert lelkészek és nem-lelkészek
Evangélikus Egyház - Online újságok - Dunántúli Harangszó - Archívum - 2004 - 3 - Kedves Gyerekek!

Gyermekoldal

Hozzászólás a cikkhez

Kedves Gyerekek!

Köszönjük februári rejtvényünk megfejtéseit. Többen rajzokkal is megörvendeztettek bennünket.

Mindenkinek sikerült megtalálni a táblázatban elrejtett szavakat. A Prédikátor könyvének 3. fejezetében található meg az az igeszakasz, amely arról szól, hogy az ember életében mindennek megvan a maga ideje.

A pontszámok állása a következőképpen módosult:

Beledi hittanoscsoport (30) Kötcsei hittanosok (30) Harkai Általános Iskola evangélikus hittanosai (20) Deák téri Általános Iskola ev. hittanosai 4.o. Sopron (20) Deák téri Általános Iskola ev. hittanosai 2.o. Sopron (20) Lackner K. Általános Iskola ev. hittanosai 4.o. Sopron (20) Lackner K. Általános Iskola ev. hittanosai 3.o. Sopron (20) Lackner K. Általános Iskola ev. hittanosai 2.o. Sopron (20) Rasztovich Katalin, Csorna (30) Vajda Johanna, Ivett és Ráchel, Ajka (30, 30, 30) Antal Renáta, Mencshely (10) Kodolányi Ilona, Mencshely (10) Tölli Máté, Kópháza (30) Tar Zita, Győrújbarát (30) Martikán Erzsébet, Bokod (20) Tóth Eszter, Zalaszentgrót (30) Tapolcai Tamás, Sopronnémeti (30) Balás Eszter, Budapest (30) Nyíri Klaudia, Csorna (30) Szabó Csaba, Nagyveleg (20) Kránicz Zoltán és Orsolya, Felpéc (10) Szebik Huba, Budakeszi (20) Breuer Henrik, Sopron (20) Sólyom Bálint, Szentantalfa (20) Hosszú Rebeka és Bettina, Zalaistvánd (30) Plöchl Patrik, Ágfalva (20) Bokor Csilla és Csongor, Csorna (20) Asbóth Dorina, Rábcakapi (30) Gábor Anna Júlia, Csorna (10) Márkus Bence és Dóra (10)

A farsangi vigasságok, mulatságok idejének lezárultával beléptünk az egyházi esztendő böjti időszakába. Ez a hat hét a hívő ember számára a csend, a várakozás ideje: a húsvétra készülés időszaka. Majdnem két évezreddel ezelőtt Jézus is átélte a böjtöt: alázattal várta az Atya által neki rendelt utat. 40 napig tartózkodott a pusztában imádkozva, böjtölve, táplálék nélkül. Ahogy Lukács evangéliumában olvassuk: „Meg van írva, hogy nemcsak kenyérrel él az ember.” (Lk 4, 1-13). Mit üzen ez az ige számunkra ezekben a napokban? Azt, hogy lelki táplálékot is vegyünk magunkhoz. Ez pedig nem más, mint Isten igéje. A böjti csend segít abban, hogy befele forduljunk, így meghalljuk az Úr szavát. Figyeljünk a bátorító, bűnöket megbocsátó, megváltást hirdető szavakra!

A Biblia sorai és az énekek segítenek nekünk elcsendesedni, a húsvétra előkészülni. E havi rejtvényünk feladványai az evangélikus énekeskönyv 188., böjti énekéhez kapcsolódnak.

  1. feladat: Miután megkerestétek a megadott éneket, pótoljátok a szövegéből kihagyott, hiányzó szavakat! Krisztus, ___________ _________,

Ki miértünk __________________,

A ______________ oltárán

______ engedelmes voltál.

Viselvén bűneinket,

Megváltottál minket.

____________ nékünk,

Ó, _________, ó, Jézus!

Második feladat: A megtalált szavakat írjátok be a következő keresztrejtvény megfelelő soraiba! Ha helyesen dolgoztatok, a megvastagított oszlopban fentről lefelé egy értelmes szót olvashattok össze. Melyik ez a szó?
3. feladat: Magyarázzátok meg a kapott szó jelentését! A helyes megfejtést beküldők pontokat gyűjtenek, és félévente kapnak komolyabb és értékesebb jutalmat júniusban, illetve decemberben. Erre egyrészt azért van szükség, mert egyre többen külditek be megfejtéseiteket, és ezáltal a kitartást és a rendszeres részvételt is honorálni tudjuk. Másrészt, mivel gyülekezeti hittanoscsoport is küld be megfejtéseket, őket nem egyénileg, hanem csoportosan szeretnénk megjutalmazni. A jutalom értéke a fél év alatt gyűjtött pontok számától függ.

Beküldési határidő: 2004. március 25. Cím: Dunántúli Harangszó Szerkesztősége 9001 Győr Pf.: 1639 Várjuk megfejtéseiteket, jó fejtörést kívánva! Erika, Kata és Vera néni

DUNÁNTÚLI HARANGSZÓ Nyereményszelvény 2004. március

Név, életkor:……………………………………………

Lakcím:…………………………………………………

A megfejtést külön lapon küldjétek be!

Regionális hozzárendelés: Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület


::Nyomtatható változat::

 

Keresztény honlapok

Evangélikus Egyház

Keresztény portál

Internetes lelkigondozás

Luther élete

   Legendák

   Luther kora

   Luther életrajza

   Barátai, bizalmasai

   Aktuális

Protestáns honlap

   Egyházak

   Intézmények

   Mérföldkövek

   Panteon

   Szellemi központok

   Művészetek

   Aktualitások


© Magyarországi Evangélikus Egyház,
Internet Munkacsoport, 2002.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster