Archívum
Rovatoló
Keresés
Vonalvég
DH logo
Legfrissebb
Előfizetés
Egyházkerület
Evangélikus honlap

Rovatoló
Hírek - Lelki táplálék - Fáklyafény - Aktuális - Egyháztörténet - Iskoláink - Megkérdeztük - Könyvbemutató - Gyermekoldal - Versek - Egyéb - Visszhang - Pályázatok - Arcképcsarnok

Hírek
Egyházkerületünkben történt
Lelki táplálék
Igehirdetések, áhitatok, meditációk
Fáklyafény
"Szent igédnek fáklyafénye" - gondolatok az egyházi esztendő heti igéiről
Aktuális
Az eltelt hónap aktuális témája
Egyháztörténet
Válogatás egyházkerületünk múltjából
Iskoláink
Beszámolók oktatási intézményeink életéből
Megkérdeztük
Interjú érdekes emberekkel aktuális témákról
Könyvbemutató
Egyházkerületi és egyéb fontos kiadványok bemutatása
Gyermekoldal
Rejtvények, gyerekírások, gyerekrajzok
Versek
Irodalmi illusztrációk
Egyéb
Minden más
Visszhang
Szerkesztői üzenetek, levelek, reagálások
Pályázatok
Egyházkerületi pályázatok, díjak
Arcképcsarnok
Ismert lelkészek és nem-lelkészek
Evangélikus Egyház - Online újságok - Dunántúli Harangszó - Archívum - 2004 - 9 - Kedves Gyerekek!

Gyermekoldal

Hozzászólás a cikkhez

Kedves Gyerekek!

Köszönjük beküldött megfejtéseiteket. Előző havi rejtvényünk megoldása a következő mondat volt: Adjatok hálát az Úrnak, mert örökké tart szeretete.

Köszönjük beküldött megfejtéseiteket. Előző havi rejtvényünk megoldása a következő mondat volt: Adjatok hálát az Úrnak, mert örökké tart szeretete. A pontszámok állása a következőképpen alakult:

Asbóth Dorina, Rábcakapi (30) Hosszú Rebeka és Bettina, Zalaistvánd (30) Beledi hittanoscsoport (30) Rasztovich Katalin, Csorna (30) Tapolcai Tamás, Sopronnémeti (30) Tóth Eszter, Zalaszentgrót (30) Vajda Johanna, Ivett és Ráchel, Ajka (30, 30, 30) Tar Zita, Győrújbarát (30) Breuer Henrik, Sopron (10) Deák téri Ált. Iskola ev. hittanosai 2.o. Sopron (10) Deák téri Ált. Iskola ev. hittanosai 4.o. Sopron (10) Harkai Ált. Iskola evangélikus hittanosai (10) Plöchl Patrik, Ágfalva (20) Neumann Bernát és Kinga, Győr (10) Németh Zoltán, Csorna (30) Erdélyi Hermina, Pápa (10) Szabó Katinka, Ravazd (10) Balogh Evelin, Csikvánd (30) Tölli Máté, Kópháza (20) Bálint Brigitta, Magyargencs (20) Kránicz Zoltán és Orsolya, Felpéc (10) Sólyom Bálint, Szentantalfa (10)

Újra beköszöntött az ősz, a nyári kirándulások, táborozások már csak emlékek. A szünidőben biztosan sok szép tájra eljutottatok, ki tóparton, ki hegyvidéken töltött kellemes napokat a kánikulában. A hagyományos nyári Vas megyei hittantáborunkban nekünk is volt lehetőségünk kirándulni a közelben emelkedő Sághegyen. De a hét többi napján is hegyeket „másztunk”, azaz olyan bibliai történetekről beszélgettünk, amelyek egy-egy hegyhez kötődnek a Szentírásban. Heti igeként a 121. zsoltár 1. versét választottuk: „Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem.” Hogy miért éppen a hegyekre tekint a zsoltáríró, azt az igeszakasz folytatásában megmagyarázza: „Segítségem az Úrtól jön, aki az eget és a földet alkotta” (Zsoltárok 121, 2). Amikor tehetetlenek, kétségbeesettek vagyunk, gyakran könyörgünk így összekulcsolt kezekkel: Segíts, Istenem! Mennyei Atyánknak elmondhatjuk imádságainkban, ami nyomaszt bennünket. Az Úr, aki olyan hatalmas, hogy megteremtette az eget és a földet, odafigyel a mi gondjainkra is. Hozzá bármikor fordulhatunk, hisz nem hagy soha magunkra bennünket, egész életünkben gondot visel ránk. Isten gyakran embereket használ fel arra, hogy segítsenek nekünk: barátainkat, családtagjainkat, ismerőseinket. Ne felejtsük el, hogy minden segítség, amit kapunk, végső soron Istentől jön. Imáinkban adjunk hálát, mondjunk köszönetet a gondoskodásért!

Ebben a hónapban „hegyes” feladatokat találtunk ki számotokra.

  1. feladat: A táblázat bal felső sarkából elindulva egyesével lépe-getve le, fel, balra vagy jobbra – minden betűt felhasználva – ol-vassátok össze öt bibliai hegy nevét!


A
L
O
A
T
O
R
A
J
F
Á
G
A
R
E
H
K
L
T
Á
G
Y
G
O
S
A
I
E
A
J
Í
N
M
O
R
I

2. feladat: Vajon a megtalált hegyek mely történetekben szerepel-nek? Segítségként egy-egy jelképet adtunk meg. Jussatok el az ábráktól a szavanként ábécérendben megadott betűcsoportokig, amelyekből alkossátok meg a történetek címét!

Megfejtésként azt küldjétek be, me-lyik történethez melyik hegy és jelkép tartozik!

ÉJSUZ BEEEEEELMNNNYT

AZ ÍNÖÖVZZ

A ÍZT AAACSLNOPRT

AÁÁBHMR ABEEÉLÓPRTT

ÉJSUZ AAÁEEHKLLRSZT

Beküldési határidő: 2004. október 1. Cím: Dunántúli Harangszó Szerkesztősége 9001 Győr Pf.: 1639 Várjuk megfejtéseiteket, jó fejtörést kívánva! Kata és Vera néni

DUNÁNTÚLI HARANGSZÓ Nyereményszelvény 2004. szeptember

Név, élekor:………………………

…………………………………….

Lakcím:…………………………..

…………………………………….


::Nyomtatható változat::

 

Keresztény honlapok

Evangélikus Egyház

Keresztény portál

Internetes lelkigondozás

Luther élete

   Legendák

   Luther kora

   Luther életrajza

   Barátai, bizalmasai

   Aktuális

Protestáns honlap

   Egyházak

   Intézmények

   Mérföldkövek

   Panteon

   Szellemi központok

   Művészetek

   Aktualitások


© Magyarországi Evangélikus Egyház,
Internet Munkacsoport, 2002.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster