Archívum
Rovatoló
Keresés
Vonalvég
DH logo
Legfrissebb
Előfizetés
Egyházkerület
Evangélikus honlap

Rovatoló
Hírek - Lelki táplálék - Fáklyafény - Aktuális - Egyháztörténet - Iskoláink - Megkérdeztük - Könyvbemutató - Gyermekoldal - Versek - Egyéb - Visszhang - Pályázatok - Arcképcsarnok

Hírek
Egyházkerületünkben történt
Lelki táplálék
Igehirdetések, áhitatok, meditációk
Fáklyafény
"Szent igédnek fáklyafénye" - gondolatok az egyházi esztendő heti igéiről
Aktuális
Az eltelt hónap aktuális témája
Egyháztörténet
Válogatás egyházkerületünk múltjából
Iskoláink
Beszámolók oktatási intézményeink életéből
Megkérdeztük
Interjú érdekes emberekkel aktuális témákról
Könyvbemutató
Egyházkerületi és egyéb fontos kiadványok bemutatása
Gyermekoldal
Rejtvények, gyerekírások, gyerekrajzok
Versek
Irodalmi illusztrációk
Egyéb
Minden más
Visszhang
Szerkesztői üzenetek, levelek, reagálások
Pályázatok
Egyházkerületi pályázatok, díjak
Arcképcsarnok
Ismert lelkészek és nem-lelkészek
Evangélikus Egyház - Online újságok - Dunántúli Harangszó - Archívum - 2006 - 3 - Százéves születésnap a pápai gyülekezetben

Hírek

Hozzászólás a cikkhez

Százéves születésnap a pápai gyülekezetben

Ritka, felejthetetlen élményben volt részük az elmúlt év őszén mindazoknak, akik pápai otthonában köszönthették századik születésnapja alkalmából Kunszt Henriket.

Az ünnepelt már fiatalon is presbiter volt a pápai gyülekezetben. Nyugdíjas éveiben pedig feleségével együtt vállalták az egyházi adó összegyűjtését. Felesége váratlan betegsége és halála miatt azonban véget ért ez a sok szeretettel végzett szolgálatuk. Azóta Henrik bácsi három fia gondoskodásával, szerettei körében csendes békességben éli és számlálja most már a száz éven túli napjait. Dr. Sólyom László köztársasági elnök levélben köszöntötte őt ezen az ünnepen. Pápa polgármestere a város ajándékával kereste fel lakásán. Az őt kísérő fotóriporter pedig kamerájával örökítette meg a város százéves polgárának születésnapi ünneplését.
Másnap, szombaton délelőtt Pápa evangélikus templomában a család több mint ötven tagja, a gyülekezet evangélikus lelkészei, gyülekezeti tagok és jó barátok jöttek el, hogy Isten színe előtt fejezzék ki hálájukat, örömüket a ritka évfordulón.
A lelkészek köszöntése után dr. Nagy Gyula ny. püspök – aki házassága révén került szoros kapcsolatba a Kunszt családdal – feleségén keresztül a bibliai „ároni áldással” zárta a köszöntések sorát. Közben könnyek közt emlékeztek tíz éve elhunyt, szeretett feleségére is, aki már nem érhette meg ezt az ünnepet.
A templomi hálaadás után a népes családi összejövetelen terített asztalok mellett folytatódott az ünneplés. A legkisebbektől kezdve versekkel, énekekkel, virágokkal és ajándékokkal fejezték ki a jelenlévők szeretetüket az ősz hajú családfő iránt. A családtagok egy része Ausztriából, Svájcból és Svédországból érkezett, hogy a régi hazában újra részese legyen a nagy család örömünnepének. Az ünnepelt pedig hálás szívvel, boldogan mondott köszönetet az őt körülvevő sok-sok szeretetért.


::Nyomtatható változat::

 

Keresztény honlapok

Evangélikus Egyház

Keresztény portál

Internetes lelkigondozás

Luther élete

   Legendák

   Luther kora

   Luther életrajza

   Barátai, bizalmasai

   Aktuális

Protestáns honlap

   Egyházak

   Intézmények

   Mérföldkövek

   Panteon

   Szellemi központok

   Művészetek

   Aktualitások


© Magyarországi Evangélikus Egyház,
Internet Munkacsoport, 2002.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster