Gyülekezet
Menü
Készülôdés adventre
 

Készülôdés adventre



Ádvent 1. vasárnapját megelőzően, november 28-án, szombaton 13,00 órától - a Fecskeházban ismét elkészítjük az advent koszorúkat. Együtt - katolikus testvéreinkkel - gyermekek, fiatalok, szülők és nagyszülők nagy munkában leszünk: elkészítjük a koszorúinkat, elhelyezzük rajtuk a négy gyertyát (lehetőség szerint 3 lilát és egy rózsaszínt!)

A katolikus egyház tanítása a gyertyák színéről:
Advent a nagyböjthöz hasonlóan bűnbánati időszak, amelynek liturgikus színe a viola (lila). Az adventi koszorú gyertyái közül három viola, egy pedig rózsaszínű. Az öröm színe ugyanis a fehér, s ez a lilával, a bűnbánat színével keveredve rózsaszínt ad. Mivel advent harmadik vasárnapja az öröm vasárnapja, vagy latin nevén Gaudete-vasárnap - e nap szentmiséje bevezető énekének első szavai ugyanis: Gaudete in Domino semper (Örüljetek az Úrban mindig) -, ezen a napon gyújtják meg a rózsaszín gyertyát. A miséző pap is viola színű miseruhát használ egész adventben, de a harmadik vasárnapon rózsaszínt is választhat.

Mindenki készíthet több koszorút is. Közös munkával elkészítjük a gyülekezet koszorúját is, melyet az istentiszteleten fogunk használni. Miután elkészültek a koszorúk, 16,00 órakor - egy rövid imádsággal és énekkel, meggyújtjuk az első gyertyát azon a koszorún, amelyet az istentiszteleteken fogunk használni.
A többi gyertyát az adventi vasárnapokat megelőző szombaton fogjuk meggyújtani: december 5-én a a katolikus Plébánián, december 12-én a Fecskeházban, december 19-n a Plébánián.

(A saját koszorúját mindenki hazaviheti!!!)

Társoldalak
Vakáció
Templomjavítás
Templom-használat
Támogatás
Szentlélekváró hét 2009
Örök Élet vasárnap
KÖZLEMÉNY
2007. év
Ébredjetek!
Advent
Fórum 2009
 


Evangélikus Egyház Gyülekezeti és intézményi honlapok Nagyszénás-Gádorosi Evangélikus Egyházközség Hírek Készülôdés adventre

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster