Gyülekezet
Menü
Vakáció
 

Vakáció

Elcsöndesültek az iskolák; a kollégiumokból hosszabb időre hazautaztak a tanítványok. Elült a tanév alatti életritmus. (Nem lesz oly' nyüzsgés a reggeli buszokon, zsibongás az iskola-vonatokon. Ellenben majd lesz másutt.) - Két és fél hónap/!/ életformáló szünet vár a diákokra. Elevenekre és szelídekre: lehetőségekkel a jóra, de veszélyekkel is egyaránt!

Álmokat hordozó, valóságot kereső emberkék. Jövőrügyek. Életzsengék. FIGYELJÜNK RÁJUK FOKOZOTTAN! Szülők: mert aligha van annyi szabadságuk, mint iskolás gyermekeiknek!? Így: felelősségük és figyelmük /szeretetük szerint/ még fokozottabb kell/ene, hogy legyen. - Lelkészek: lehetőségként, feladatként és misszióként a gyülekezet fiatalítására, megerősítésére, jövőjére!!! - Pedagógusok: soha nem "szünidőző" nevelői készenléttel, segítő-törődéssel! Minden keresztyén Testvérünk: közösségeink sorsa miatt! Hogy kik vesznek majd körbe minket, s kik és mint törődnek falvainkkal, városainkkal, országunkkal?!

Fokozottan vigyázzunk rájuk e nem rövid és nem veszélytelen időszakban! Mert: "Ellenségetek, a gonosz, mint ordító oroszlán jár körül, keresve, hogy kit nyelhet el." /1Jn. 5,8./ - Sőt, nem csak ordítón, de csábítón is: a "jó bulival"; az "izgis discóval"; vagy száguldó motorral, bömbölő autóval, (új jogosítvánnyal!); az internet lélekrontó műsorával; "dílerek" rabszolgaságával!

Próbáljuk meg észrevenni a szünidőt töltőket, néha "szünet-szenvedőket"! S többet nyújtani nékik Hittel, Hit által megnyerő programokkal! - Legyünk résen minden pillanatban! Hogy el ne vesszenek! S ősszel, mikor újra kezdődik a tanév, mind meglegyenek!! Erősebb lélekkel, több hittel, életigenlő jókedvvel!

Törődjünk velük: tegyünk, és imádkozzunk értük!

Köszönettel! - Evangéliumi üdvözlettel: Reisch György

Társoldalak
Templomjavítás
Templom-használat
Támogatás
Szentlélekváró hét 2009
Örök Élet vasárnap
KÖZLEMÉNY
2007. év
Ébredjetek!
Készülôdés adventre
Advent
Fórum 2009
 


Evangélikus Egyház Gyülekezeti és intézményi honlapok Nagyszénás-Gádorosi Evangélikus Egyházközség Hírek Vakáció

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster