Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 29 - Pöttyöske

Kultúrkörök

Pöttyöske

Hozzávalók: 40 dkg háztartási keksz, 2 dl rum, 1 Rama margarin, 1,5 dl tej, 20 dkg cukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál liszt.

Elkészítés: a kekszet apró darabokra törve egy edénybe szórjuk, és meglocsoljuk a rummal. A tejet, a cukrot, a kakaóport és a lisztet állandó keverés mellett öt percig főzzük. Beletesszük a margarint, és újra felfőzzük, majd az így elkészített masszát ráöntjük a rumba áztatott kekszre, és fakanállal alaposan összekeverjük. Egy őzgerincformát alufóliával kibélelünk, és az elkészített süteményt beleöntjük. Hideg helyen egy-két órát állni hagyjuk.