Evangélikus Egyház
- Online újságok
- Evangélikus Élet
- Archívum
- 2006
- 29
- Pöttyöske
Kultúrkörök
Hozzászólás a cikkhez
Pöttyöske
Hozzávalók: 40 dkg háztartási keksz, 2 dl rum, 1 Rama margarin, 1,5 dl tej, 20 dkg cukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál liszt.
Elkészítés: a kekszet apró darabokra törve egy edénybe szórjuk, és meglocsoljuk a rummal. A tejet, a cukrot, a kakaóport és a lisztet állandó keverés mellett öt percig főzzük. Beletesszük a margarint, és újra felfőzzük, majd az így elkészített masszát ráöntjük a rumba áztatott kekszre, és fakanállal alaposan összekeverjük. Egy őzgerincformát alufóliával kibélelünk, és az elkészített süteményt beleöntjük. Hideg helyen egy-két órát állni hagyjuk.
::Nyomtatható változat::
|