Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 33 - Kukoricatallér

Kultúrkörök

Szeretetvendégségre…

Kukoricatallér

Hozzávalók: 4 tojás, 2 púpozott evőkanál kristálycukor, 2 púpozott evőkanál kukoricaliszt, 20 dkg tehéntúró, csipetnyi só.

Elkészítés: a tojássárgákat jó alaposan kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és az áttört túrót. Beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott tepsibe kanállal halmokat rakunk a masszából, majd előmelegített, 165 fokos sütőben körülbelül tíz percig sütjük. Ebből az adagból negyvenöt-ötven darab lesz. A tálalás előtt porcukorban megforgathatjuk a tallérokat. (Lisztérzékenyek is fogyaszthatják.)