Evangélikus Egyház
- Online újságok
- Evangélikus Élet
- Archívum
- 2007
- 33
- Kukoricatallér
Kultúrkörök
Szeretetvendégségre…
Hozzászólás a cikkhez
Kukoricatallér
Hozzávalók: 4 tojás, 2 púpozott evőkanál kristálycukor, 2 púpozott evőkanál kukoricaliszt, 20 dkg tehéntúró, csipetnyi só.
Elkészítés: a tojássárgákat jó alaposan kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és az áttört túrót. Beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott tepsibe kanállal halmokat rakunk a masszából, majd előmelegített, 165 fokos sütőben körülbelül tíz percig sütjük. Ebből az adagból negyvenöt-ötven darab lesz. A tálalás előtt porcukorban megforgathatjuk a tallérokat. (Lisztérzékenyek is fogyaszthatják.)
::Nyomtatható változat::
|