Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 42 - Vörösboros szilvatorta

Kultúrkörök

Szeretetnedégségre…

Vörösboros szilvatorta

Hozzávalók: 15 dkg kukoricaliszt, 2 csapott teáskanál sütőpor, 5 dkg darált dió, 3 dkg apróra vágott dió, 3 evőkanál vagdalt csokoládé, 7dkg mazsola, 10 dkg kristálycukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 darab tojás, 5 evőkanál étolaj, ˝ csésze vörösbor, szilva.

Elkészítés: a megmosott, lecsöpögtetett szilvákat kimagozzuk és félbevágjuk. Egy 25 centiméter átmérőjű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a szilvákat körben elrendezzük benne. A tésztához a hozzávalókat jól kikeverjük úgy, hogy a tojásfehérjéket előtte kemény habbá verjük, és a legvégén keverjük az eddigiekhez. Az így kapott masszát ráöntjük a gyümölcsre. 160 Celsius-fokra előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt készre sütjük.