| Evangélikus Egyház
 - Online újságok
 - Evangélikus Élet
 - Archívum
 - 2008
 - 42
 - Vörösboros szilvatorta Kultúrkörök Szeretetnedégségre…
   Hozzászólás a cikkhez
 Vörösboros szilvatorta 
 
                                                 Hozzávalók: 15 dkg kukoricaliszt, 2 csapott teáskanál sütőpor, 5 dkg darált dió, 3 dkg apróra vágott dió, 3 evőkanál vagdalt csokoládé, 7dkg mazsola, 10 dkg kristálycukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 darab tojás, 5 evőkanál étolaj, ˝ csésze vörösbor, szilva. Elkészítés: a megmosott, lecsöpögtetett szilvákat kimagozzuk és félbevágjuk. Egy 25 centiméter átmérőjű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a szilvákat körben elrendezzük benne. A tésztához a hozzávalókat jól kikeverjük úgy, hogy a tojásfehérjéket előtte kemény habbá verjük, és a legvégén keverjük az eddigiekhez. Az így kapott masszát ráöntjük a gyümölcsre. 160 Celsius-fokra előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt készre sütjük. 
 ::Nyomtatható változat::
 |