Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 07 - Cso­kis muf­fin

Kultúrkörök

Szeretetvendégségre

Cso­kis muf­fin

Hoz­zá­va­lók: 20 dkg liszt, 15 dkg cu­kor, 15 dkg Ra­ma mar­ga­rin, 3 to­jás, 1 cso­mag va­ní­li­ás cu­kor, 3 ká­vés­ka­nál sü­tő­por, egy csi­pet só, 2 evő­ka­nál ka­kaó­por, gyü­mölcs­lek­vár vagy gyü­mölcs­da­rab­kák

El­ké­szí­tés: A mar­ga­rint össze­ke­ver­jük a cuk­rok­kal és a to­jás­sár­gák­kal, majd hoz­zá­ad­juk a lisz­tet, sü­tő­port, sót és ka­kaó­port. Az így ka­pott masszá­ba be­le­ke­ver­jük a ke­mény hab­bá vert to­jás­fe­hér­jé­ket. A muf­fin­sü­tő mé­lye­dé­se­i­be tölt­jük a tész­tát. Fa­ka­nál­lal mind­egyik­be kis üre­get fú­runk, amely­be lek­várt töl­tünk, vagy gyü­mölcs­da­ra­bo­kat szó­runk. A leg­vé­gén egy kis­ka­nál­nyi tész­tá­val be­fed­jük a sü­te­mé­nye­ket. Kö­rül­be­lül 150 fok­ra elő­me­le­gí­tett sü­tő­ben húsz perc alatt kész­re süt­jük.