Archívum
Rovatoló
Keresés
Vonalvég
DH logo
Legfrissebb
Előfizetés
Egyházkerület
Evangélikus honlap

Rovatoló
Hírek - Lelki táplálék - Fáklyafény - Aktuális - Egyháztörténet - Iskoláink - Megkérdeztük - Könyvbemutató - Gyermekoldal - Versek - Egyéb - Visszhang - Pályázatok - Arcképcsarnok

Hírek
Egyházkerületünkben történt
Lelki táplálék
Igehirdetések, áhitatok, meditációk
Fáklyafény
"Szent igédnek fáklyafénye" - gondolatok az egyházi esztendő heti igéiről
Aktuális
Az eltelt hónap aktuális témája
Egyháztörténet
Válogatás egyházkerületünk múltjából
Iskoláink
Beszámolók oktatási intézményeink életéből
Megkérdeztük
Interjú érdekes emberekkel aktuális témákról
Könyvbemutató
Egyházkerületi és egyéb fontos kiadványok bemutatása
Gyermekoldal
Rejtvények, gyerekírások, gyerekrajzok
Versek
Irodalmi illusztrációk
Egyéb
Minden más
Visszhang
Szerkesztői üzenetek, levelek, reagálások
Pályázatok
Egyházkerületi pályázatok, díjak
Arcképcsarnok
Ismert lelkészek és nem-lelkészek
Evangélikus Egyház - Online újságok - Dunántúli Harangszó - Archívum - 2004 - 11 - A Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület
eseménytára
2004. november 7. és december 5. között

Aktuális

Hozzászólás a cikkhez

A Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület
eseménytára
2004. november 7. és december 5. között

-** Gecse, 2004. november 7. vasárnap ** renoválás utáni hálaadás
Parókia- és templomrenoválás utáni hálaadó istentisztelet tartanak november 7-én a gecsei gyülekezetben. A 10 órakor kezdődő ünnepség szolgálatát Ittzés János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke végzi. További információ Görög Zoltán lelkésztől kérhető a 89/313-693 telefonszámon.


-** Siófok, 2004. november 13. szombat **munkatársképző nap
Az évente megrendezendő egyházkerületi munkatársképző napnak ezúttal a siófoki gyülekezet ad otthont november 13-án, szombaton. A program 9.30 órakor kezdődik.

PROGRAM:
- 09.30-10.00: gyülekezés, ismerkedés
- 10.00-10.20: áhítat (Lampért Gábor)
- 10.30-12.00: Isten munkatársai lehetünk határon túl élő hittestvéreink között is - előadás megbeszéléssel (Dechertné Ferenczy Erzsébet és Dechert György)
- 12.00-13.30: ebédszünet
- 13.30-14.00: ismerkedés az új siófoki orgonával
- 14.00-15.45: Az istentisztelet az egész gyülekezet ünnepe - a gyülekezet tagjainak munkatársi részvétele a liturgiában - előadás megbeszéléssel, csatlakozóan záró áhítat (Ittzés János)

Szerény ebédet biztosítunk, ezért kérjük, hogy részvételi szándékukat legkésőbb november 5-ig jelezzék a püspöki hivatalban. Tel: 96/516-160; e-mail: west.district@lutheran.hu. Minden érdeklődő testvérünket szeretettel hívjuk és várjuk.


**A soproni evangélikus középiskolák vendégszolgálatai**

A Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) és Kollégium és az Eötvös József Egészségügyi Szakközépiskola diákjai és tanárai az idei tanévben is több dunántúli gyülekezetbe látogatnak el. Gyülekezeti alkalmakon való szolgálatuk által igyekeznek szorosabbra fűzni az evangélikus iskolák és a gyülekezetek kapcsolatát, valamint bátorítani a gyermekeket az egyházi középiskolába való jelentkezésre.

-**Nagydém**: november 14. de. 9 óra * vasárnapi istentisztelet bemutatkozással *
- **Lovászpatona**: november 14. de. 10 óra * vasárnapi istentisztelet bemutatkozással*
-**Kötcse: * november 20. (szombat!) de. 9,30 templomszentelési emlékünnep (Kerbájt)*
-**Pusztaszentlászló:** november 21. de. 9 óra * vasárnapi istentisztelet bemutatkozással*
-Zalaegerszeg: november 21. de. 9 óra * vasárnapi istentisztelet bemutatkozással*
-Szombathely: december 12. de. 10 óra * vasárnapi istentisztelet bemutatkozással*

Az immár hagyományossá váló vendégszolgálatok alkalmaira minden, a soproni evangélikus középiskolák iránt érdeklődő családot szeretettel várnak a vendéglátó gyülekezetek és az iskolák küldöttei.


-** Barcs, 2004. november 14. vasárnap ** renoválás utáni hálaadás
Templomrenoválás utáni hálaadó istentisztelet tartanak november 14-én a barcsi gyülekezetben. A 15 órakor kezdődő ünnepség szolgálatát Ittzés János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke végzi. További információ Kendeh K. László lelkésztől kérhető a 82/471-968 telefonszámon.
- Csorna, 2004. november 20. szombat egyházmegyei ifjúsági csendesnap
Szeretettel várnak minden érdeklődőt a Győr-Soproni Evangélikus Egyházmegye ifjúsági csendesnapjára, amelyet a csornai evangélikus templomban tartanak (Köztársaság u. 14.) 9 órai kezdettel. Az együttlét előreláthatólag 14 óráig tart. A csendesnapon megismerkedünk az Újszövetségben olvasható etióp kincstárnok történetével. És remélhetőleg a kérdéseinkre is választ kapunk... Kérünk mindenkit, hogy hozzon magával némi hideg élelmet! Meleg teáról mi gondoskodunk. A kisebbek számára külön foglalkozásokat szervezünk, így szívesen látjuk a családokat is! További információ Tubán József lelkésztől kérhető a 96/262-396 telefonszámon.
-**Piliscsabai napok a gyógyító ige körül**

A FRATERNITÁS Lelkészek Közössége Piliscsabára, a BÉTHEL Missziói Otthonba aktív pihenésre hív minden érdeklődőt 2004. november 22. és 26. között (hétfő déltől péntek délutánig). Szeretettel várjuk továbbá lelki megerősödésre vagy gyógyulásra vágyó, depresszióval, szenvedélybetegséggel küzdő kedves testvéreinket és hozzátartozóikat: gyógyuljunk együtt Isten igéjével! Kérjük, hogy Bibliát, énekeskönyvet, jegyzetfüzetet szíveskedjenek magukkal hozni! A részvételi díj 9000 Ft /fő teljes ellátással, díjmérséklés lehetséges. A helyszín busszal, vonattal, autóval könnyen megközelíthető. Cím: 2081 Piliscsaba, Széchenyi u. 8-12. (Gondnok: Varga Gábor: 20/919-4573). Jelentkezni lehet, és részletes információt ad Magassy Zoltán nemeskéri lelkész. Tel: 99/365-205 vagy 20/824-4808.
-** Pápa, 2004. december 4. szombat ** Istent dicsőítő költők első országos találkozója
A pápai református gyülekezet 2004. szeptember 4-én, 10 és 12 óra között a református templomban (Pápa, Március 15. tér) rendezi meg az Istent dicsőítő költök első országos találkozóját. E találkozó mottója: a 148. zsoltár és a Jelenések könyve 5,11–14 A szervezők nemcsak ismert költőket várnak erre az alkalomra, hanem minden olyan gyülekezeti tagot, akiknek szívében versben már megfogalmazódott Isten dicsérete.
- Beled, 2004. december 4. szombat szeretetvendégség
Szeretetvendégséget rendeznek a beledi evangélikus egyházközségben 2004. december 4-én este 6 órai kezdettel, amelyen Kovácsné Tóth Márta vönöcki lelkész tart diavetítéses előadást az afrikai Ghánában tett útjáról. Az alkalmon áhítattal szolgál férje, Kovács Imre lelkész. Minden érdeklődőt szeretettel vár a gyülekezet vezetősége. További információ Béres László lelkésztől kérhető a 96/257-199 telefonszámon

Regionális hozzárendelés: Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület


::Nyomtatható változat::

 

Keresztény honlapok

Evangélikus Egyház

Keresztény portál

Internetes lelkigondozás

Luther élete

   Legendák

   Luther kora

   Luther életrajza

   Barátai, bizalmasai

   Aktuális

Protestáns honlap

   Egyházak

   Intézmények

   Mérföldkövek

   Panteon

   Szellemi központok

   Művészetek

   Aktualitások


© Magyarországi Evangélikus Egyház,
Internet Munkacsoport, 2002.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster