Archívum
Rovatoló
Keresés
Vonalvég
DH logo
Legfrissebb
Előfizetés
Egyházkerület
Evangélikus honlap

Rovatoló
Hírek - Lelki táplálék - Fáklyafény - Aktuális - Egyháztörténet - Iskoláink - Megkérdeztük - Könyvbemutató - Gyermekoldal - Versek - Egyéb - Visszhang - Pályázatok - Arcképcsarnok

Hírek
Egyházkerületünkben történt
Lelki táplálék
Igehirdetések, áhitatok, meditációk
Fáklyafény
"Szent igédnek fáklyafénye" - gondolatok az egyházi esztendő heti igéiről
Aktuális
Az eltelt hónap aktuális témája
Egyháztörténet
Válogatás egyházkerületünk múltjából
Iskoláink
Beszámolók oktatási intézményeink életéből
Megkérdeztük
Interjú érdekes emberekkel aktuális témákról
Könyvbemutató
Egyházkerületi és egyéb fontos kiadványok bemutatása
Gyermekoldal
Rejtvények, gyerekírások, gyerekrajzok
Versek
Irodalmi illusztrációk
Egyéb
Minden más
Visszhang
Szerkesztői üzenetek, levelek, reagálások
Pályázatok
Egyházkerületi pályázatok, díjak
Arcképcsarnok
Ismert lelkészek és nem-lelkészek
Evangélikus Egyház - Online újságok - Dunántúli Harangszó - Archívum - 2006 - 9 - Alkotótábor a soproni vendégházban

Hírek

Hozzászólás a cikkhez

Alkotótábor a soproni vendégházban

2005. július 1-jén a Sopronban működő evangélikus vendégházat – az addigi veszteséges üzemeltetés miatt – bérbe adta a tulajdonos. A Quint Kft – a bérlő – ügyvezetője, Jászberényi Klára a bérleti szerződés megkötése után felajánlotta, hogy a vendégházat minden nyáron – a főszezonban – egy hétre gyermektáboroztatás céljára térítés nélkül biztosítja a bérbeadó-nak. Így vált lehetővé, hogy ez év július 19. és 25. között 30 gyerekkel tábo-rozhassunk a vendégházban. A tábor vezetője Kardos Zsuzsanna lelkészi munkatárs, aki már 10 éve szervez alkotótáborokat hittanosoknak. Az idei tábor résztvevői és vezetői Bágyogszovátról, Csornáról, Farádról, Felpécről, Győrből, Győrságról, Jobaházáról, Kisbabótról és Mórichidáról érkeztek. Magáról a táborról ezúttal két résztvevő számol be:

A hagyománnyá vált rábcakapi tábor idén Sopronban, a Zerge utcai volt evangélikus vendégházban került megrendezésre. Délelőttönként kézműves foglalkozásokon vettünk részt, ahol sok szép és hasznos dekorációt készítettünk. Ebédelni a soproni egyetem étkezdéjébe gyalog mentünk le, így mindenki farkaséhesen ült le az asztalhoz. Délutánonként hosszú túrákra mentünk, ahol kisebb-nagyobb akadályok legyőzése után elértük a kitűzött célt. Esténként megérkezett hozzánk Hegedűs Attila soproni lelkész, aki a vendégház kápolnájában Jézus példázatairól beszélt nekünk. Jó volt a régi barátokkal újra találkozni és újakat szerezni. Remélem, jövőre ugyanitt találkozunk! Kránicz Orsolya (Felpéc)

Ebben az évben Sopronban volt az alkotótábor. Szüleink vittek el bennünket a szép környezetben található vendégházba. Sokféle dolgot csináltunk az egy hét alatt: alkottunk, túráztunk, játszottunk, énekeltünk – vasárnap pedig a soproni evangélikus templomban vettünk részt az istentiszteleten. Kézműves foglal-kozásainkon pólót festettünk a tábor emblémájával, körmönfontunk, gyöngyöt fűztünk, üvegfestést készítettünk mécsestartóra, gyertyát mártottunk, képeslapokat készítettünk különleges ragasztásos technikával, szélcsengőt hajtogattunk papírból. Mindenki a számára kedves tevékenységet végezhette. Túráink során meglátogattuk többek között a Taródy-várat („Bolond-várat"), a Károly-kilátót, és Sopron belvárosában is tettünk egy rövid sétát. Mindenki nagyon jól érezte magát. Kőmíves Gergely (Mórichida)


::Nyomtatható változat::

 

Keresztény honlapok

Evangélikus Egyház

Keresztény portál

Internetes lelkigondozás

Luther élete

   Legendák

   Luther kora

   Luther életrajza

   Barátai, bizalmasai

   Aktuális

Protestáns honlap

   Egyházak

   Intézmények

   Mérföldkövek

   Panteon

   Szellemi központok

   Művészetek

   Aktualitások


© Magyarországi Evangélikus Egyház,
Internet Munkacsoport, 2002.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster